Mam troche glupie pytanie. Zamierzam kupic sobie trzy filtry. Dwa UV ktore beda ochranialy obiektywy (52 mm i 67 mm) oraz jeden polaryzacyjny 52 mm na staleczke 35/1.8. Ale mam pytanie, bo bede je zamawial przez net. Czy maja na zewnetrznej stronie gwint wewnetrzny taki jaki jest na obiektywie? Konkretnie chodzi o to, ze filtry chce miec zalozone na stale i ich nie sciagac z obiektywow, ale musze miec pewnosc ze bedzie do czego zaczepic klapke ochronna.
Drugie pytanko, to gdzie w Europie mozna kupic filtr ND 400 lub 1000? To co moge kupic to maks ND 8, ale to mnie w sumie nie satysfakcjonuje. Znalazlem sklep z filtrami ND 400 - http://www.2filter.com/hoya/hoyasolidND06.html . Cena 100 dolarow jest akceptowalna, ale nie znam tego sklepu. Poza tym zamawialem juz z USA swego czasu Sony PRS-505 (Ebook readera) i wyszedl mnie wraz z oplata za przesylke i clem dwa razy tyle. Dlatego wolalbym zamowic cos w panstwach Unii Europejskiej (a najlepiej w Danii gdzie mieszkam), wtedy nie place cla a i przesylka jest niedroga. Niestety moje poszukiwania w Googlach nic nie daly, wy sie bardziej orientujecie w sklepach.
Szukaj

Odpowiedz z cytatem
Skontaktuj się z nami