Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Domyślnie

Czy ktoś może wie coś więcej na temat tych lamp? m.in. czy posiadają wentylatory?

Jeszcze jedno pytanie jak dla mnie równie ważne gdyż próbuje coś kupić i mam dylemat, chciałem zapytać o lampy INTERFIT jak to się ma co do jakości i czym się różni Venus od serii X
    Ostatnio edytowane przez fIlek ; 30-03-2009 o 21:39
    puszka, poduszka i kawałek łóżka

Domyślnie

Wszystkie Elinchromy z serii FX miały wentylator. Piszę "miały", bo obecnie te lampy nie są w ofercie Elinchroma, aczkolwiek nadal mogą być dostępne u niektórych dystrybutorów. Interfit to nie są lampy o jakości Elinchrom. Serię X nazwałbym czymś pośrednim między najtańszymi Elinchromami D-Lite, a BX, a Venus to mniej więcej jakość D-Lite. Niezależnie od ich możliwości, które w przypadku serii X dorównują Elinchromom z górnej półki. Jednak zarówno jakość wykonania jak i jakość błysku nie na poziomie Elinchromów. Temperatura błysku często odbiega od papierowych założeń i zdarza się, że w serii błysków temperatura barwowa nie jest utrzymywana na jednym poziomie.

Domyślnie

U elinchromów przerażają mnie ceny akcesoriów chyba taniej u bowensa a chciałbym parę nabyć, zastosowanie póki co domowe dlatego też się zastanawiam czy jest sens chociaż z drugiej strony patrząc w przyszłość zacznie mi zapewne czegoś brakować i tutaj jest takie głupie uczucie że nie wiem co wybrać.

Domyślnie

Jeszcze chciałem spytać o akcesoria czy można kupić jakieś zamienniki do bowensa czy też elinchroma? a jak tak to jakie i gdzie wdzięczny bym był za objaśnienie tematu związanym z typami mocowań i późniejszym nabyciem akcesoriów

Domyślnie

Do bowensa sa dostepne prawie wszystkie akcesoria "made in china", bo wiekszosc lamp tam produkowanych ma mocowanie bowens.

Domyślnie

Sadze ze jesli dobrze poszukasz to znajdziesz przejsciowki umozliwiajace zapiecie akcesoriow Bowensa pod bagnet elinec (kiedys sprzedawalem taka dla akcesoriow Elfo pod bagnet bowensa)

Domyślnie

Kurcze mam dylemat, bo tak chciałbym się dowiedzieć czegoś na temat INTERFIT czy warto to nabywać ktoś może ma jakieś doświadczenia, cały komplet znaczy Stellar XD 300 trzy głowice plus parasolki softbox wrota za 699Funtów, jak również zapytać o Bowensa bo się tutaj gubię znalazłem lampy 500WS nie wiem co to jest przypuszczam że starszy model i jestem ciekaw czym się różni od R i jeszcze Gemini od Esprit Gemini, znalazłem przykładowo Gemini 400 travel system za 860funtów +15% , Elinchromy czy warto zakupić FX 400 to starszy model co już wiem, czy też BX 400 (różnica około 50 funciaków) jest jescze BXRI 500

Domyślnie

Ostatnio na ebayu poszedl zestaw 2x Esprit Gemini 500Ws ze statywami, sobolami, boomem i travel packiem za 1100 funciakow... Jesli nie kupisz do tych Elinec przejsciowek to jestes uwiazany z drogimi akcesoriami Gemini od Esprit Gemini rozni sie tym ze Esprit ma zlacze do travel packa i sa nowsze, w szczegoly mozesz sie zaglebic patrzac w specyfikacje obu modeli. Czemu tak sie uparles na Elinci?

Domyślnie

Jak jestes w uk to przy zakupie/rozeznaniu co do bowensow polecam calumetphoto. Zreszta osobom z Polski tez polecam Nie wiem jak teraz ale jakies pol roku temu roznica przy zakupie lamp byla znaczna (cennikowo) a obsluga jest bardzo ok i chetna do udzielaniu rabatow Przy tym sprawna i szybka wysylka do Polski.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kochamgory Zobacz posta
    Elinchromy czy warto zakupić FX 400 to starszy model co już wiem, czy też BX 400 (różnica około 50 funciaków) jest jescze BXRI 500
    Elinchromy BX różnią się od FX wymienną lampą modelującą, rozpoznawaniem napięcia (tą samą lampę można używać w USA i w Europie) i dodatkowym palnikiem błyskowym. BXRi to najnowsza wersja, ma wbudowany Skyport i trochę nowych programowalnych funkcji. Jeśli Elinchrom, to z powodu tego Skyportu chybabym brał tą najnowszą lampę. Na temat Interfitów: tylko obmacywałem ten sprzęt, ale nie sprawiał wrażenia superprofesjonalnego. Oprócz tego co wyżej napisałem - stojaki wydawały mi się jakby bardziej wiotkie od Elinchromów.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów