Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 37

Domyślnie Krakowski Skyline :-)

Chciałem pokazać kilka zdjęć wiosenno-porannego Krakowa...

Panorama Starego Miasta, od lewej: kościół Mariacki, kolegiata św. Anny, wieża ratuszowa,
    w tle "Błękitek" na pierwszym planie figura św. Barbary na głównym gmachu AGH

Widok bazyliki Serca Jezusowego z elektrociepłownią Kraków w Łęgu

"Szkieletor"

Przed wschodem Słońca: barokowy kościół Piotra i Pawła, elektrociepłownia i Wawel

Wschód Słońca na hutą w Nowej Hucie, z przodu widoczny "Szkieletor"

Wszystkie zdjęcia zrobiłem 26 i 27 marca między 5:00 a 6:00 rano.

więcej zdjęć na: www.krzan.pl

Domyślnie

Duży plus za oryginalne spojrzenie na Kraków Technicznie - chyba jednak nieco za dużo niebieskiego na pierwszych trzech. Podoba mi się motyw na 3, ale chciałbym zobaczyć to w pionowym kadrze.

Domyślnie

Mnie się te zdjęcia podobają. Fajna jedynka, fajnie spłaszczona perspektywa. Skąd robione? Z akademików AGH?

Domyślnie

Dzięki
    tak, z miasteczka studenckiego.
    a co do opinii o niebieskim... z premedytacją zostawiłem takie kolory jakie wyszły i jakie były naprawdę
    (pierwsze trzy zdjęcia były robione jakieś 25-20 minut przed wschodem słońca, było mało chmur, mroźno i stąd taki kolor)

Domyślnie

4 jest świetna! Szkoda tego PD, który psuje trochę, ale całość na plus!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krakowiak79 Zobacz posta
    a co do opinii o niebieskim... z premedytacją zostawiłem takie kolory jakie wyszły i jakie były naprawdę
    (pierwsze trzy zdjęcia były robione jakieś 25-20 minut przed wschodem słońca, było mało chmur, mroźno i stąd taki kolor)
    Ale dobrze, że zostawiłeś - nie miałem na myśli usuwania tej dominanty tylko minimalne zdjęcie nasycenia, wydaje mi się, że byłoby bardziej mgliście i sennie.

Domyślnie

Fajna seria, w Krakowie byłem wiele razy ale nigdy o tej porze nie oglądałem miasta przy takiej pogodzie Jeśli już to przed świtem wyjeżdżałem - dzięki za podzielenie się tymi kadrami.

Domyślnie

Wracam tu dziś po raz kolejny bo obiecałem sobie, że obejrzę to jeszcze raz po zmroku i nie zawiodłem się bo ogląda się to jeszcze ciekawiej. Właśnie przejrzałem też to co masz w galerii i chylę czoła bo masz tam mnóstwo fantastycznych kadrów. Czemu nie pokazujesz więcej na forum?

Domyślnie

dwa ostatnie maja spory potencjal.. brakuje im tylko obrobki.
    Puszki i słoiki...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez elix Zobacz posta
    Ale dobrze, że zostawiłeś - nie miałem na myśli usuwania tej dominanty tylko minimalne zdjęcie nasycenia, wydaje mi się, że byłoby bardziej mgliście i sennie.
    Masz rację zrobiłem wtedy cztery zdjęcia, z różnymi ustawieniami nasycenia barw i kontrastu, to na ustawieniach osobistych było chyba najbardziej zbliżone do Twojej wizji a mi najbardziej podobało się to "żywe"

a tu jeszcze bardzo podobny kadr do wcześniejszego, ale zrobiony w lipcu. D80 + Sigma 135-400mm
    Fotograf zakochany w Krakowie

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów