Witam,
postanowilam sie wtracic ..moze nie do konca w temacie ale watek jest swiezy i w tym nadzieja ze uda mi sie uzyskac odpowiedz
dopiero rozpoczynam swoja przygode z lustrzanka i nigdy dotad nie uzywalam statywu... no i tu zaczynaja sie schody... Wiem ze ma byc lekki i maly gabarytami, cena gra drugorzedna role. Chcialbym by byl jak najbardziej funkcjonalny.. czyli wielozadaniowy

.
Mam Nikona D90 + kit 18-105 ale w tym miesiacu chce kupic 70-300 VR i oczywiscie statyw.
Im wiecej czytam tym bardziej sie gubie...np glowica kulowa...ale "z czym to sie je" hahaha...
W poszukiwaniach natknelam sie na Velbon Sherpa 600R
. no coz ..waga jest bajeczna(az rodzi sie we mnie podejrzenie ze zgubila sie jedynka z przodu czyli ze wazy 1210 g a nie 210 jak podano) choc troche przydlugi 63 cm bo chcialabym co bede mogla bez problemow przytroczyc do mojego "aparatowego" plecaczka i bez zadyszki sie z nim poszwedac.
ale moze wystarczyl by mi jakis amatroski .... ale jaki ?... Velbon Ultra Lux-i L ?
Dla mnie sa to tylko obrazki i dane techniczne, wiec prosilabym bardzo praktykow o pomoc w wyborze.
Skontaktuj się z nami