Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 22 z 22

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Agaire Zobacz posta
    Witam,
    postanowilam sie wtracic ..moze nie do konca w temacie ale watek jest swiezy i w tym nadzieja ze uda mi sie uzyskac odpowiedz
    dopiero rozpoczynam swoja przygode z lustrzanka i nigdy dotad nie uzywalam statywu... no i tu zaczynaja sie schody... Wiem ze ma byc lekki i maly gabarytami, cena gra drugorzedna role. Chcialbym by byl jak najbardziej funkcjonalny.. czyli wielozadaniowy .
    Mam Nikona D90 + kit 18-105 ale w tym miesiacu chce kupic 70-300 VR i oczywiscie statyw.
    Im wiecej czytam tym bardziej sie gubie...np glowica kulowa...ale "z czym to sie je" hahaha...
    W poszukiwaniach natknelam sie na Velbon Sherpa 600R
    . no coz ..waga jest bajeczna(az rodzi sie we mnie podejrzenie ze zgubila sie jedynka z przodu czyli ze wazy 1210 g a nie 210 jak podano) choc troche przydlugi 63 cm bo chcialabym co bede mogla bez problemow przytroczyc do mojego "aparatowego" plecaczka i bez zadyszki sie z nim poszwedac.
    ale moze wystarczyl by mi jakis amatroski .... ale jaki ?... Velbon Ultra Lux-i L ?
    Dla mnie sa to tylko obrazki i dane techniczne, wiec prosilabym bardzo praktykow o pomoc w wyborze.

Powiem tak:
    Możesz kupić statyw, który Ci wystarczy... oraz taki, z którego używania będziesz super zadowolona.
    Ja wyrzuciłem już kilka poprzednich statywów (polskie, francuskie, japońskie) - jakoś ostatnia frotka przywiązała się do mnie na stałe: Manfrotto 055XPROB z oryginalną głowicą kulową - zabieram ją wszędzie tam, gdzie do tej pory brałem monopoda. Super !

Pzdr.
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Oszczędny w słowach Awatar mystgen
    Miasto
    Bielsko-Biała / Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Agaire Zobacz posta
    Wi choc troche przydlugi 63 cm bo chcialabym co bede mogla bez problemow przytroczyc do mojego "aparatowego" plecaczka i bez zadyszki sie z nim poszwedac
    Tak się składa że jestem posiadaczem tej Sherpy i w praktyce powiem że nie ma problemu z jego podpięciem do plecaka (do nanue w stopce) i nie powinno być problemu z innymi. Sam statyw trochę wystaje ponad długość samego plecaka no ale komu to przeszkadza ? Moim skromnym zdaniem warto przymknąć na to oko ze względu na + jakie 600R oferuję mowa tu o stabilności, w końcu to 2 kg wagi. Może nie jest to Manfrotto ale za tą cenę nie ma lepszego.

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów