Close

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Gimp i warstwy

Domyślnie Gimp i warstwy

Witajcie.
    mam pytanie do użytkowników Gimpa w związku z warstwami. nie mogę się połapać w jaki sposób zrobić tryptyk. w PS robiłem tak ze tworzyłem nowy obrazek następnie kopiowałem fote i wklejałem na nowy pusty dokument następnie robiłem to z kolejnymi fotami. na końcu zmieniając warstwy łapałem zdjęcia i je przestawiałem na pustym dokumencie. na końcu spłaszczałem obrazek i "włala". w gimpie zaczynają się schody. nie ma narzędzia który mógłby pozwolić na "złapanie" zdjęcia i przesuniecie go. macie może jakieś sposoby na to?
    dzięki i pozdrawiam Remik
    podpis niezgodny z regulaminem

Domyślnie

A czy nie robi tego narzędzie "Move" (12. ikona w toolboksie)?
    Jeśli wklejasz coś na warstwę ze schowka, to po wklejeniu, kliknij na wklejoną warstwę i 2 razy naciśnij enter, ew. jeśli chcesz wkleić ją na warstwę poniżej, to wybierz ikonę kotwicy (okno Layers).
    Ostatnio edytowane przez quephear ; 29-03-2009 o 11:58

Domyślnie

J piernicze, dzieki za podpowiedz. zanim wszedlem na forum zeby przeczytac czy kos nie odpisal zdarzyłem dojsc do tego. dzieki za pomoc mimo wszytsko. ale mi wstyd, zeby tak dlugo do tego dochodzic. jeszcze raz dzieki.
    Aha skoro juz tu jestem, moze ktos mi pomoze. a mianowicie mam kompajakiego mam. sempron 3000+ , grafika integra 128mb 2gb ramu. i ewidentnie gimp mi nie wyrabia. np funkcja wtapiania (zmiekczanie) trwa wiecznosc. mozna isc sie zalatwic do WC zanim mi to przetworzy. moze jest jakies lekarstwo na to?

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Tarnowo Podgórne

Domyślnie

Proponuję zastanowić się nad poprawną konfiguracją GIMP-a
    http://zbyma.gimpuj.info/Zbyma%20-%2...a%20GIMP-a.pdf
    Pozdrawiam

Domyślnie

z miła checia ale nie chce mi odpalic tego PDF'a

Domyślnie