D90 ma przeciez tryb AUTO bez lampy.
Nie wiem prawde mowiac jak dziala, ale skoro preferujesz tryb AUTO, to spróbuj.
I nie. Nie będę złośliwy i nie powtórze tego co powiedzieli przedmówcy. Ciii.
Szukaj
D90 ma przeciez tryb AUTO bez lampy.
Nie wiem prawde mowiac jak dziala, ale skoro preferujesz tryb AUTO, to spróbuj.
I nie. Nie będę złośliwy i nie powtórze tego co powiedzieli przedmówcy. Ciii.
ef-ixy, de-ixy plus pare gratow starszych ode mnie.
tomaszpietrek.carbonmade.com
www.michalbilko.pl - fotografia tatrzańska
jako katolik - masz coś do Kościoła ?!(mogłeś napisać, że ktoś będzie nim jeździł po bułki rano, dlaczego akurat do Kościoła, hm? xD)
z drugiej strony sam też nie włączałem AUTO, chyba, że przez przypadek i z tego co pamiętam lampa wyskakuje w najmniej oczekiwanym momencie ;D żadna rewelka
po prostu sugerujemy Ci kulturalnie kolego abiele, że AUTO idealny nie jest i mając lustrzankę (czyli chcąc osiągnąć ponadprzeciętny efekt) używanie tego trybu mija się z celem, aczkolwiek nikt Ci nie zabroni, jesteś wolnym człowiekiem![]()
D850 | D700 | Z6 III | Z5 II | Zfc | N20/1,8G ED | N35/1,8G ED | N28-300VR | N70-200/2,8E FL VR | N200-500/5,6E VR | N400/2,8E FL VR | N600/4E FL VR | TC x1,4 III | TCx2,0 III | Z12-28 PZ VR | Z16-50 VR | Z17-28 | Z24/1,7 | Z28/2,8 | Z40/2 | Z24-200VR | Z105/2,8VR | Z180-600VR | FTZ II | SB-300 | SB-700 | SB-910 | 4 nogi Manfrotto + 498RC4
jako poczatkujacy posiadacz d90,( to takze moja pierwsza lustrzanka) moge powiedziec ze jeden z Kolegow mial racje, jest tryb auto bez lampy i zawsze mozesz go wybrac jezeli nie chcesz zeby wyskakiwala, mnie osobiscie nie przeszkadza to ze wyskakuje ale trybu auto uzylem kilka razy poniewaz staram sie eksperymentowac i uczyc jednoczesnie dlatego uzywam trybow manualnych.
W D90 są dwa tryby auto. Jedne taki zupełny auto, że podniesie lampę błyskową a drugi też auto tyle że bez lampy błyskowej.
EDIT
o sorry zdublowałem podpowiedź![]()
- Nikon -
Zawsze bądź sobą... no chyba, że możesz być Bat-Manem... wtedy zawsze bądź Bat-Manem.
moje obserwacje...
Ale ty jesteś dzielny, niesłychanie!
A do kościoła można pojechać każdym autem, nie tylko w niedzielę. No chyba, że ktoś kupił to EVO, tylko do tego celu... Ale i wtedy to jego brocha. Ja nie używam auto, jak potrzebuję, coś szybko to jest "P", ale jak daję jakiemuś łosiowi aparat, żeby mnie na szybko z kimś cyknął, to wtedy przestawiam na automat, bo wiem, że jakoś wyjdzie.
Piotr
dzięki za zwrócenie uwagi - masz oczywiście rację.
Brak mi siły żeby walczyć z takim argumentowaniem. Napiszę tylko - więcej pokory.
jako że zapewne innej argumentacji nie dopuścisz nawet do świadomości to odpowiem Ci tak :Po co kupować aparat która ma tak wiele możliwości
Bo kogoś stać na to żeby kupić lustrzankę i chce mieć jakość zdjęć z lustrzanki. A że wydał na to swoje własne, zarobione zapewne uczciwie pieniądze, to ma prawo zaraz po wyjściu ze sklepu wrzucić go do przejeżdżającej śmieciarki a nie tylko używać trybu Auto. Proste ?
Ostatnio edytowane przez puchbeary ; 29-03-2009 o 11:59
Jako, że D90 to aparat amatorski więc się nie wstydzę używać w nim trybu AUTO i zdjęcia wychodzą super. W D70s którym też pstrykam tryb Auto nie sprawdza się już tak dobrze jak w D90 a i tak przez lata jechałem na AUTO i cieszyłem się efektami.
Moim ulubionym programem jest tryb A i niewiele się pomylę jak stwierdzę, że to również automatyka tyle że trochę mniejsza.
- Nikon -
Skontaktuj się z nami