Close

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 45

Wątek: nikon d90

Domyślnie

D90 ma przeciez tryb AUTO bez lampy.

Nie wiem prawde mowiac jak dziala, ale skoro preferujesz tryb AUTO, to spróbuj.

I nie. Nie będę złośliwy i nie powtórze tego co powiedzieli przedmówcy. Ciii.
    ef-ixy, de-ixy plus pare gratow starszych ode mnie.
    tomaszpietrek.carbonmade.com

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez coach_lodz Zobacz posta
    Hmmm a nie pomyślałeś w swojej wspaniałości, że ze skomplikowanej lustrzanki kupionej jako narazie jedyny aparat mogą korzystać dwie osoby ? Ja sobie radze ale moja dziewczyna nie ma ochoty tego wszystkiego zgłębiać i przestawia na auto... i faktycznie tak jest, że bardzo często wyskakuje lampa... To już mój poprzedni Fuji s6500fd miał w tym względzie więcej rozumu...
    skoro nie ma ochoty się uczyć robić zdjęć to po co kupiła aparat?
    to tak jak ludzie chodzą w góry i piszą skargi do TPN że góry są za wysokie i nie chce im się wchodzić tak wysoko
    dramat
    www.michalbilko.pl - fotografia tatrzańska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotoMichal Zobacz posta
    Właśnie żebyś wiedział, nigdy nie użyłem trybu auto, od samego początku uczyłem się robić zdjęcia na trybie manual.
    Czytałem instrukcję, czytałem forum i ćwiczyłem bardzo dużo...
    Nadal się uczę i wiele nauki jeszcze przede mną, ale używanie trybu AUTO w lustrzankach to dla mnie pomyłka.
    Po co kupować aparat która ma tak wiele możliwości i ich nie wykorzystywać?
    To tak jakbyś kupił EVO IX GT400 i jeździł tym autem do kościoła w niedziele.
    jako katolik - masz coś do Kościoła ?! (mogłeś napisać, że ktoś będzie nim jeździł po bułki rano, dlaczego akurat do Kościoła, hm? xD)
    z drugiej strony sam też nie włączałem AUTO, chyba, że przez przypadek i z tego co pamiętam lampa wyskakuje w najmniej oczekiwanym momencie ;D żadna rewelka
    po prostu sugerujemy Ci kulturalnie kolego abiele, że AUTO idealny nie jest i mając lustrzankę (czyli chcąc osiągnąć ponadprzeciętny efekt) używanie tego trybu mija się z celem, aczkolwiek nikt Ci nie zabroni, jesteś wolnym człowiekiem
    D850 | D700 | Z6 III | Z5 II | Zfc | N20/1,8G ED | N35/1,8G ED | N28-300VR | N70-200/2,8E FL VR | N200-500/5,6E VR | N400/2,8E FL VR | N600/4E FL VR | TC x1,4 III | TCx2,0 III | Z12-28 PZ VR | Z16-50 VR | Z17-28 | Z24/1,7 | Z28/2,8 | Z40/2 | Z24-200VR | Z105/2,8VR | Z180-600VR | FTZ II | SB-300 | SB-700 | SB-910 | 4 nogi Manfrotto + 498RC4

Domyślnie

jako poczatkujacy posiadacz d90,( to takze moja pierwsza lustrzanka) moge powiedziec ze jeden z Kolegow mial racje, jest tryb auto bez lampy i zawsze mozesz go wybrac jezeli nie chcesz zeby wyskakiwala, mnie osobiscie nie przeszkadza to ze wyskakuje ale trybu auto uzylem kilka razy poniewaz staram sie eksperymentowac i uczyc jednoczesnie dlatego uzywam trybow manualnych.

Domyślnie

W D90 są dwa tryby auto. Jedne taki zupełny auto, że podniesie lampę błyskową a drugi też auto tyle że bez lampy błyskowej.

EDIT
    o sorry zdublowałem podpowiedź
    - Nikon -

Domyślnie

skoro nie ma ochoty się uczyć robić zdjęć to po co kupiła aparat?
    Nie kupiła aparatu.... czytaj uważnie ! Ja kupiłem... ona tylko sobie czasem używa... w trybie zielonym... i już... zresztą po to go umieszczono w aparacie aby być może czasem skorzystać...
    Zawsze bądź sobą... no chyba, że możesz być Bat-Manem... wtedy zawsze bądź Bat-Manem.
    moje obserwacje...

Domyślnie

Właśnie żebyś wiedział, nigdy nie użyłem trybu auto, od samego początku uczyłem się robić zdjęcia na trybie manual.
    Nadal się uczę i wiele nauki jeszcze przede mną, ale używanie trybu AUTO w lustrzankach to dla mnie pomyłka.

Ale ty jesteś dzielny, niesłychanie!
    A do kościoła można pojechać każdym autem, nie tylko w niedzielę. No chyba, że ktoś kupił to EVO, tylko do tego celu... Ale i wtedy to jego brocha. Ja nie używam auto, jak potrzebuję, coś szybko to jest "P", ale jak daję jakiemuś łosiowi aparat, żeby mnie na szybko z kimś cyknął, to wtedy przestawiam na automat, bo wiem, że jakoś wyjdzie.
    Piotr

puchbeary
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez D.Anihilati Zobacz posta
    Co prawda ani slownik ortograficzny, ani slownik jezyka polskiego nie znaja "podpierdulki", jednakowoz ja pisalbym ten wyraz przez o z kreska ("pod*******ka").
    dzięki za zwrócenie uwagi - masz oczywiście rację.

Brak mi siły żeby walczyć z takim argumentowaniem. Napiszę tylko - więcej pokory.
    Po co kupować aparat która ma tak wiele możliwości
    jako że zapewne innej argumentacji nie dopuścisz nawet do świadomości to odpowiem Ci tak :
    Bo kogoś stać na to żeby kupić lustrzankę i chce mieć jakość zdjęć z lustrzanki. A że wydał na to swoje własne, zarobione zapewne uczciwie pieniądze, to ma prawo zaraz po wyjściu ze sklepu wrzucić go do przejeżdżającej śmieciarki a nie tylko używać trybu Auto. Proste ?
    Ostatnio edytowane przez puchbeary ; 29-03-2009 o 11:59

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jarema Zobacz posta
    D90 ma przeciez tryb AUTO bez lampy.

Nie wiem prawde mowiac jak dziala, ale skoro preferujesz tryb AUTO, to spróbuj.

I nie. Nie będę złośliwy i nie powtórze tego co powiedzieli przedmówcy. Ciii.

Hm, a ja właśnie sprawdziłem jak działa Auto w D90 i stwierdzam, że jako "Panic" może być.
    Nie demonizujmy i nie profesjonalizujmy się na siłę, w końcu większość z nas to amatorzy. Takie święte oburzenie, na tryby automatyczne, jakoś mi neofictwem strasznie jedzie.
    Piotr

Domyślnie

Jako, że D90 to aparat amatorski więc się nie wstydzę używać w nim trybu AUTO i zdjęcia wychodzą super. W D70s którym też pstrykam tryb Auto nie sprawdza się już tak dobrze jak w D90 a i tak przez lata jechałem na AUTO i cieszyłem się efektami.
    Moim ulubionym programem jest tryb A i niewiele się pomylę jak stwierdzę, że to również automatyka tyle że trochę mniejsza.
    - Nikon -

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów