Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Domyślnie pilot do nikona d70s

Witam!

Zakochałem się w zdjęciach HDR dlatego parę tygodni temu zakupiłem sobie nikona d70s żeby spróbować swych sił w fotografi Nie miałem wcześniej kontaktu z tą sztuką dlatego biegałem przez parę tygodni po lasach żeby zrozumieć jak działa ten aparat. Wczoraj przyszedł mi statyw dlatego wybrałem się na hdr'y... nie wyszło mi bo mój statyw za 60zł z allegro się rusza, zresztą mogłbym go złamać jedną ręką na zdjęciach aukcji wyglądał na solidniejszy... ale nie o to chodzi bo sobie pojdę w pn do media i kupię coś lepszego tylko przeglądając neta natknąłem się na piloty które z tego co rozumiem pozwalają na wykonywanie zdjęć bez dotykania aparatu tak ?

Więc zanim kupię tym razem zasięgnę rady fachowców A więc jaki pilot polecacie ? mi chodzi tylko o to żebym mógł zmieniać czas naświetlenia i cykać foto. Czy może taki pilot nie jest mi potrzebny bo lepszy statyw nie będzie się ruszał...?

z góry dzięki za odpowiedź
    pozdrawiam!

Domyślnie

ML-L3 albo zamienniki
    D70s, kilka słoików i chęci do nauki

Oszczędny w słowach Awatar Rimon
    Miasto
    Wielkopolska

Wink

Cytat Zamieszczone przez Pchelek Zobacz posta
    Witam!

A więc jaki pilot polecacie ? mi chodzi tylko o to żebym mógł zmieniać czas naświetlenia i cykać foto. Czy może taki pilot nie jest mi potrzebny bo lepszy statyw nie będzie się ruszał...?
    pozdrawiam!
    Chcesz pilotem ustawy aparatu zmieniać?? Masz w aparacie funkcje samowyzwalacza co eliminuje ryzyko poruszenia aparatem podczas przycisnięcia spustu a co do statywu to pomijam fakt, że badziewski statyw trzęsie się przy opadaniu lustra ale przy czyms takim co opisujesz istnieje duże niebezpieczeństwo, że Ci się to ustrojstwo przewróci a wtedy wiesz... aparaty lubią delikatne traktowanie.
    N D70S,N D 90 ,Nikkor 18-70+ Sigma 10-20+Nikkor AF-S 300 F4D IF-ED + SB 800+ Nikkor 70-300 VR + sigma 150-500 +TC x2+ Tamron SP AF90mm F/2.8 Macro, M 055XPROB z MIDI 488RC4

Domyślnie

Ja proponuję MC-DC1 na kablu i oryginał, sam mam takowy.
    D300s,T17-50,SB-800

Domyślnie

a mam jeszcze jedno pytanie, czy na tych pilotach idzie zmieniać ustawienia aparatu ? bo załóżmy że chcę zrobić 3 zdjęcia z różnym czasem naświetlania, i jak mam to wykonać bez ruszania aparatu ? czy może aparat ma taką opcję ?

Domyślnie

W aparacie powinna byc funkcja bracketing'u (BKT).Ustawiasz ilosc zdjec oraz kompensacje ekspozycji inna dla kazdego zdjecia. Po nacisnieciu spustu aparat wykona zdjecia, kazde z innymi ustawieniami.

Domyślnie

BKT masz to się mim pobaw. Może pomyśl o połączeniu się kablem do puszki, będzie taniej zostanie kasa na lepszy statyw bo to podstawa ( sam się przekonałeś co jest wart statyw za parę złotych, z pilotem będzie tak samo)

Domyślnie

Podepne sie, bo chodzi o pilota do D60 itp

Mam TV LG z pilotem który podobno może byc programowany jako uniwersalny, dokładny model pilota to MKJ40653802 .

Czy ktoś zmusił tego pilota do pracy z nikosiem?
    Nikon D60, T17-50, N70-300VR, Helios, SB600

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Raptorm Zobacz posta
    Podepne sie, bo chodzi o pilota do D60 itp

Mam TV LG z pilotem który podobno może byc programowany jako uniwersalny, dokładny model pilota to MKJ40653802 .

Czy ktoś zmusił tego pilota do pracy z nikosiem?

Pilot od telewizora do nikona

Domyślnie

Przez 2 lata bawiłem się czymś takim:
    http://www.allegro.pl/item596893641_..._d70s_d80.html

Nadal działa i do wyzwalania migawki w zupełności wystarczy.

Pamiętaj tylko o BKT ekspozycji + zdjęcia seryjne i jazda
    ...a solidny statyw to podstawa.
    Pozdrawiam, Dariusz Kucharski
    | DA | WWW | Blog |
    D800 D300s | N14-24G N24-70G N70-300VR T150-600 N60D N85PC N105D Trioplan100 Takumar28 Σ10-20mkI T17-50mkI | SB-900x2 Manfrotto 055xprob 322RC2 +duperele

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów