Close

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 43

Wątek: Do D300

Domyślnie

W Zabrzu na dziale foto w Media Markt - tak to ten sklep dla idiotów mają takie coś na półce i kupiłem to we wrześniu za 19,90zł bez przesyłki od ręki i ani razu nie miałem z tym kłopotu . Działa 100% dobrze, a nawet jakby coś macie panowie gwarancję i Wam wymienią i nie trzeba tracić na przesyłki Nie ma metalowej wtyczki itd ale sprawuje się dobrze. Z FunSportu już kupiłem sprzęt na targach w Łodzi i jestem zawiedziony fakt to tylko 98zł wtopione w plaster miodu z filtrami i wachlarzami do lamp ale nie ważne, śrubki takie że nie można tego zamontować ;/ gwint walnięty młotkiem że ani w prawo ani w lewo nie da się tego wykręcić, bo jak wykręcę to zniszczę ten minimalny gwint co tam jest jeszcze. Więc po co kupować coś za 56zł plus przesyłka z FunSportu skoro można jechać do MM i mieć od ręki za 20zł ? Pozdrawiam i to było moje 3grosze w tym temacie
    D300+MB-D10, Maniek 055XPROB+808RC4,SB-800, AF Fish 10.5mm 2.8 G ED, AF-S 50mm 1.4G, AF-S 60mm 2.8 ED, AF 85mm 1.8 D, AF-S 17-55mm 2.8 ED, AF-S VR 70-300mm 4.5-5.6 G IF-ED,Quantuum S400,CF Ex III 16GB

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez misiael Zobacz posta
    W Zabrzu na dziale foto w Media Markt - tak to ten sklep dla idiotów mają takie coś na półce i kupiłem to we wrześniu za 19,90zł bez przesyłki od ręki i ani razu nie miałem z tym kłopotu . Działa 100% dobrze, a nawet jakby coś macie panowie gwarancję i Wam wymienią i nie trzeba tracić na przesyłki Nie ma metalowej wtyczki itd ale sprawuje się dobrze. Z FunSportu już kupiłem sprzęt na targach w Łodzi i jestem zawiedziony fakt to tylko 98zł wtopione w plaster miodu z filtrami i wachlarzami do lamp ale nie ważne, śrubki takie że nie można tego zamontować ;/ gwint walnięty młotkiem że ani w prawo ani w lewo nie da się tego wykręcić, bo jak wykręcę to zniszczę ten minimalny gwint co tam jest jeszcze. Więc po co kupować coś za 56zł plus przesyłka z FunSportu skoro można jechać do MM i mieć od ręki za 20zł ? Pozdrawiam i to było moje 3grosze w tym temacie
    Nie cierpię MM między innymi za te hasła reklamowe ale za tę informację dziękuję
    http://saturnus1981.digart.pl
    Z ET; D340 + F180; SB-828; 1 x S, 6 x N...

Domyślnie

Odgrzewam temat, bo dojechaly do mnie opisywane wczesniej wynalazki z Hong-Kongu.

Zdjecia robione na szybko, nie chcialo mi sie bawic w dokladne ustawianie wszystkich parametrow.

Fotka pogladowa:

Jak widac, niczym sie to nie rozni od Phottixa sprzedawanego na Allegro. To pomaranczowe widoczne w zaglebieniu to naklejka, sygnalizujaca wlaczenie blokady spustu (znowu vide Phottix). Do jakosci wykonania nie mam zastrzezen - dobrze spasowane, nie ma luzow, plastik dobrej jakosci. Calosc jest czarna, o polmatowym polysku (przycisk blyszczacy), ze zlotym napisem. Metalowy pierscien z gwintem pasuje do gniazdka w aparacie idealnie, wkreca sie bez zadnych klopotow. Chwile zajelo mi dojscie ktora strona sie to wklada, bo nie zauwazylem po zewnetrznej stronie, ale na szczescie szybka analiza ukladu wciec w gniazdku rozwiazala zagadke. A potem znalazlem znaczek
    Kabel jest dosc gruby, raczej miekki. Dlugosc miedzy zgrzewami na obu koncach to 85.5cm.
    Co do dzialania: dziala, coz mozna tu dodac? Przycisk chodzi miekko, czuc wyraznie pierwszy poziom nacisku, blokada zatrzaskuje i puszcza bez koniecznosci silowania sie, z wyraznym skokiem - spokojnie mozna ja wlaczyc lub zwolnic palcem na przycisku.

W pudelku, oprocz samego wezyka, jest tez instrukcja po angielsku, ktora pozwole sobie zacytowac w calosci:

Chyba nie wymaga komentarza?

Cena: 4.97 USD, co w momencie kupna wynioslo 18.50 PLN. Przesylka w cenie.
    D300 | S 10-20 | N 18-200 VR | N50/1.4 AI | T 17-50/2.8 | S 105macro | N 70-300VR | SB600

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez costi Zobacz posta
    Jak widac, niczym sie to nie rozni od Phottixa sprzedawanego na Allegro.
    Czy jesteś tego pewny w 100%?
    Pozdrawiam Marcin
    Galeria

Domyślnie

Nie, bo nie mialem Phottixa w rekach - wnosze tylko po zdjeciach. Patrzac na nie, mam jednak powazne podejrzenia, ze jedyna roznica miedzy tymi pilotami to napis...

EDIT: spojrzalem na jakas aukcje na Allegro i Phottix ma troche inne wykonczenie (nie ma tego z wypustkami posrodku i ma bardzie zaokraglone rogi). No dobra, niech bedzie, ze sie rozni. Ta "powalajaca roznica" nie jest dla mnie warta dwukrotnie wiekszej ceny. W srodku i tak pewnie nie ma zadnej elektroniki, tylko trzy druciki na krzyz - nie sadze, zeby Nikon komplikowal taka prosta sprawe i realizowal to inaczej, niz przez zwarcie odpowiednich linii.
    Ostatnio edytowane przez costi ; 14-04-2009 o 21:35
    D300 | S 10-20 | N 18-200 VR | N50/1.4 AI | T 17-50/2.8 | S 105macro | N 70-300VR | SB600

Domyślnie

To poczytaj specyfikację Photixa i nie wyciągaj pochopnych wniosków bo takie informacje mogą kogoś wprowadzić w błąd.
    Pozdrawiam Marcin
    Galeria

Domyślnie

No przeczytalem, tylko nie za bardzo wiem, czego mialbym w niej szukac...
    Cytuje:
    SPECYFIKACJA:
    - wymiary pilota: 9,5cm x 2,5cm x 1,5cm
    - długość kabla: 90cm;
    - dwupoziomowy przycisk;
    - funkcja blokady migawki;
    - obsługuje tryb zdjęć seryjnych;
    - 100% kompatybilności z oryginalnym wężykiem;
    - nie wymaga zasilania bateriami.

Co tu jest takiego, czego nie ma wynalazek przedstawiony wyzej? Nawet wymiary pilota sa identyczne, zmierzylem.

Nie zrozum mnie zle, nie staram sie tego bronic "recami i nogami" - odnosze jednak wrazenie, ze probujesz z Phottixa robic jakies nie-wiadomo-co, ktore wyprzedza tego mojego "ciang-cionga" o lata swietlne. A tak nie jest, bo roznica miedzy nimi jest w kosmetyce.

Domyślnie

costi, niepotrzebnie się spinasz
    Czy ten Twój jak to sympatycznie nazwałeś "ciang-ciong" wyzwala migawkę bezprzewodowo?
    Pozdrawiam Marcin
    Galeria

Domyślnie

Nie, drogi Marcinie, bo to jest wezyk spustowy, a nie pilot Zdalnie owszem, bezprzewodowo - w zadnym razie.

Oto produkt Phottixa, z ktoym caly czas go porownuje: http://allegro.pl/item608034558_wezy...0_d100_d3.html

Czyzby cala dyskusja wziela sie z tego, ze mowimy o dwoch bardzo roznych rzeczach?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez costi Zobacz posta
    Czyzby cala dyskusja wziela sie z tego, ze mowimy o dwoch bardzo roznych rzeczach?
    Teraz obaj jesteśmy tego pewni. Zbyt uniwersalnie używamy słowa Phottix
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 15-04-2009 o 08:09 Powód: red.
    Pozdrawiam Marcin
    Galeria

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów