nie zrozumiałeś, osiągnięty w zdjeciach z pierwszych postów tego wątku - efekt crossa osiągam w kilka sekund i zanim ty otworzysz CEP ja jestem już kilka zdjęć dalej. Nie zajmuję się grafiką tylko robię zdjęcia. Czy widzisz w CEP co się dzieje ze zdjęciem, jakie kroki, są poczynane przez program w trakcie jego modyfikacji...?? NIE... więc nie wiesz co się stało ze zdjęciem. Powiem ci tylko tyle: dochodziłem do wszystkich efektów sam, bez niczyjej pomoc, metoda prób i błedów, mam zrobionych przez siebie ok 200 presetów - część całosciowych część która koryguje mi np tylko aberracje przy danym szkle, nakłada bichromię, a takze wiele presetów jak pędzel gładzenia skóry (też lekkie odsyfianie), odczerwieniania odsiniania miejscowego. Każdy nowy pomysł sprawia mi wiele satysfakcji lecz przede wszystkim usprawnia i przyspiesza pracę. To wszystko prostych kilka kroków i zrozumiałych i jeśli coś w całym kadrze lub jego części nie bangla wiem co poczynić by było dobrze.
BTW słyszałem o pojawieniu się ACR 7.0 beta - ma m.in. miejscowy WB i korekty w cieniach i światłach. Zaznaczam, słyszałem, a nie widziałem lecz jeśli tak to LR będzie to miał na wiosnę![]()
Szukaj

Odpowiedz z cytatem
Skontaktuj się z nami