Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 157

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

A gdzie jest napisane, że trzeba bezmyślnie stosować filtry do całego zdjęcia? Można przecież osłabiać ich działanie, modyfikować, mieszać, itd. Można robić co się chce - potrzeba tylko trochę świadomości, co do oczekiwanego efektu końcowego.
    Dokładnie. Jest to narzędzie jak każde inne (jak każdy inny plugin, akcja czy filtr w PS). Dla myślącego użytkownika stanowi świetny punkt wyjścia do dalszych, świadomych modyfikacji zdjęcia a nie jedyną, ostateczną formę obróbki.
    Oczywiście, można się i bez tego plugina obejść i robić wszystko w PSie "ręcznie", od zera - tylko pytanie po co?
    Nikon + duperele aaa... - no i Holga...
    Blog AgaPe

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez agape Zobacz posta
    Dokładnie. Jest to narzędzie jak każde inne (jak każdy inny plugin, akcja czy filtr w PS). Dla myślącego użytkownika stanowi świetny punkt wyjścia do dalszych, świadomych modyfikacji zdjęcia a nie jedyną, ostateczną formę obróbki.
    Oczywiście, można się i bez tego plugina obejść i robić wszystko w PSie "ręcznie", od zera - tylko pytanie po co?
    Popieram.
    Np taki Bleech Bypass jest wielce przydatny - dobieram sobie ustawienia, zapisuje mi jako warstwe i sobie ukrywam tam gdzie mi nie pasuje, albo zmiejszam krycie jeśli gdzieś za bardzo psuje. Dla mnie bomba.
    Tak samo z crossami - super sprawa.

Domyślnie

Ja też tak myślę. Poza tym nie sądzę, aby ktoś kupował takiego CEPro w celu "bezmyślnego" i "na pałę" robienia efektów. Do takich rzeczy to wystarczy Picasa, natomiast tutaj mamy potężne narzędzie, którego wykorzystanie stanowić może element większego workflow związanego z obróbką zdjęć.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zbigniew Zobacz posta
    Ja też tak myślę. Poza tym nie sądzę, aby ktoś kupował takiego CEPro w celu "bezmyślnego" i "na pałę" robienia efektów. Do takich rzeczy to wystarczy Picasa, natomiast tutaj mamy potężne narzędzie, którego wykorzystanie stanowić może element większego workflow związanego z obróbką zdjęć.
    Dokładnie. Najlepszy przykład to np zdjęcia Pheonixa - on sporo z tego korzysta (z tego co pisze), ale przecież to nie są gotowe efekty, tylko trzeba mieć umiejętność ich wykorzystania - dokładnie jak w PSie - mamy krzywą i też trzeba wiedzieć co jest w stanie zrobić i jak nią osiągnąć zamierzony efekt. Po zainstalowaniu i włączeniu nasze zdjęcia nie będą wyglądały jak jego (niestety), nie ma czarów

Domyślnie

Również o Phoeniksie myślałem. Zresztą sam kiedyś napisał z czego korzysta i stąd obczaiłem CEPro. Chyba nawet tutaj pisałem gdzieś w tym wątku.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zbigniew Zobacz posta
    Również o Phoeniksie myślałem. Zresztą sam kiedyś napisał z czego korzysta i stąd obczaiłem CEPro. Chyba nawet tutaj pisałem gdzieś w tym wątku.
    Ja jestem na następnym ogniwie tego łańcucha dzięki Tobie i temu wątkowi też korzystam z tych dobrodziejstw

Uprawnienia umieszczania postów