Close

Strona 3 z 15 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 157

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez p e t e r Zobacz posta
    a z którą najniższą wersją Lightrooma jest to to kompatybilne?
    • Adobe Photoshop 7 through CS4, Adobe Photoshop Elements 2.0 through 7.0, or Adobe Photoshop plug-in compatible application**
    • Adobe Photoshop Lightroom® 2.3 or later***
    • Capture NX 2 from Nikon Corporation (excludes Color Efex Pro 3.0 Standard Edition)

*** Adobe Photoshop Lightroom 2.3 compatible with Color Efex Pro 3.0 Complete Edition only.
    Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.

Domyślnie

Zbigniew ja pracuje na tych pluginach od ok. 2 latek (pamietam ich jeszcze wczesniejsze wersje), zreszta niedawno poruszalem ten temat w jednym z watkow (zdjecia pakerow i odnosnie uzyskania efektu bleach w PS). Nik ma rewelacyjne pluginy, niejedna z pozoru slaba fotke mozna ladnie podkrecic. Najnowsza wersja Color Efex Pro jest przesowita, nie wiem czy starczy mi kiedys czasu zeby sprawdzic doglebnie dzialanie wszystkich filtrow w roznych kombinacjach - mnogosc opcji konfiguracji robi wrazenie.
    Zreszta inne filtry sa niemniej dobre - chociazby Silver. Dobrze ze wszystko sie ladnie instaluje do jednego okienka w PS (ladnie sie w ten sposob PS dozbraja
    Fajna jest tez opcja dodawania + i - czyli pol na fotkach na ktore chcemy lub nie nalozyc efekt (mozna ustalic przezroczystosc itp). Tego w wersji 2 nie bylo a jest calkiem pomocne. Takze polecam ten plugin bo warto

Domyślnie

Troszkę przekory chyba się przyda w tym naszym cyfrowym szaleństwie.

Znam sporo różnych filtrów do PS-a, lecz nie korzystam z nich właściwie wcale.
    Nie zaprzeczam. Przynoszą ciekawe efekty, ale na gołym PS można je uzyskać bez większych problemów.

Jaki filtr zastosować, aby zdjęcie wyglądało świeżo? Albo żeby mi taka Guernica wyszła? - Moralny protest. Sztuka przeklęta, nowoczesność?

Jeszcze do tego nie doszło, ale zbliżamy się w tych doskonałych cyfrowych czasach do „cyfrowego kretyństwa”. Kupimy sobie drogie „pieczątki” i będziemy je walić na każdym obrazie.

Jednak chyba nie jest tak źle i nie doprowadzimy do kubistycznych form w stosowaniu koloru.
    Swoistego kolażu obrazu z filtrem.
    Na swój użytek nazywam to dążeniem do osiągnięcia marketowych kolorów w sprzedawanych telewizorach.

Tym, co nas wyróżnia spośród innych zwierząt jest sposób abstrakcyjnego myślenia. Połączenie (Messerschmitta) me-serszmita z Ewa ( Kobietą Ewą) daje nam ptaka mewę. Czy ma ktoś taki filtr, aby to zrobić?
    x

Domyślnie

Napisał elanek Zobacz post
    Ajaj! Gdzie? Kupię
    Tutaj jest oferta (nie wiem na ile wiarygodna bo nie sprawdzałem jeszcze tego sklepu), ale wydaje mi się, że to w miarę ok firma:
    http://shop.colourconfidence.com/product.php?xProd=2272

Firma ta jest podana na stronie nik software jako EUROPEAN DISTRIBUTORS & RESELLERS dla Polski

Domyślnie

Szukacze pieczątek.
    Wyznawczy wtyczek.

Idźcie na stronę gdzie
    qstra pokazuje.

Co wtyczką to zrobili?
    x

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez samek Zobacz posta
    Na stronie producenta.
    Cytat Zamieszczone przez ajma Zobacz posta
    Tutaj jest oferta (nie wiem na ile wiarygodna bo nie sprawdzałem jeszcze tego sklepu), ale wydaje mi się, że to w miarę ok firma:

Firma ta jest podana na stronie nik software jako EUROPEAN DISTRIBUTORS & RESELLERS dla Polski
    Dzięki

Cytat Zamieszczone przez andrzej500 Zobacz posta
    Szukacze pieczątek.
    Wyznawczy wtyczek.
    Idźcie na stronę gdzie
    qstra pokazuje.
    Co wtyczką to zrobili?
    Mało z tego rozumiem, ale najwidoczniej nie umiem robić takich fot jak qustra i tak ich obrabiać PSem - taki Color-Efekt to dla mnie w sam raz.
    "Na początku poznaj wszystkie zasady, żeby o nich zapomnieć"
    John Coltrane

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ajma Zobacz posta
    Czy ktoś tu kupował? Kupiłbym.
    "Na początku poznaj wszystkie zasady, żeby o nich zapomnieć"
    John Coltrane

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez elanek Zobacz posta
    Czy ktoś tu kupował? Kupiłbym.
    Kupowałem monitor. Fachowa obsługa i pomoc. Ekspresowe wysyłki.

Domyślnie

pewnie większość na tym forum używea tego softu tylko nie chce się do tego przyznać
    a tak w ogóle to polecam jeszcze zabawę sharpener pro jeśli zajmujecie się fotografią na papierze
    D3s+D700 | Kilka Nikkorów | CX240 i mały Apple

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dziubol Zobacz posta
    pewnie większość na tym forum używea tego softu tylko nie chce się do tego przyznać
    No a żebyś wiedział... Bardzo wielu forumowiczów by się zdziwiło, gdyby się dowiedzieli, że fotki wielu tu "znanych i lubianych" przerabiane są zwykłymi wtyczkami, programikami i innymi ogólnie dostępnymi polepszaczami...
    Z tym, że gdyby - weźmy za najbliższy przykład powyższe zdjęcie kolegi Pawła - zamieścił jakiś znany fotograf to achów i ochów nie byłoby końca. Ale skoro zamieszcza to mało znany forumowicz - wybacz kolego - chwaląc się przy tym efektem "przed i po" osiągniętym za pomocą prostej wtyczki to już lamenty zewsząd jak to można wogóle czegoś takiego używać, przecież to totalna amatorszczyzna i fotograficzne prostactwo...
    Przecież dziś dobrego zdjęcia bez ślęczenia w PS-ie, masek, warstw, krzywych nie da się za bardzo osiągnąć
    ... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...

Strona 3 z 15 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów