Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 27

Wątek: Sample z D80

Domyślnie Sample z D80

Byl juz taki topik, ale zostal zamkniety. Prawdopodobnie bedzie coraz wiecej sampli, wiec moze juz czas.

NIe znam japonckiego, nie wiem na ile wiarygodne. Popatrzyc zawsze mozna w oczekiwaniu na zdjecia uzytkownikow z niniejszego forum.

http://arena.nikkeibp.co.jp/rev/2006...3/index2.shtml

Na co chcialbym zwrocic uwage..? Ze na wysokich ISO nie ma az tak duzej straty czerwieni jak to bylo do zaobserwowania w przypadku D200

[ Dodano: Wto 29 Sie, 2006 ]
    Moze jeszcze to:
    http://www.rbbtoday.com/column/mtakaya/20060828/

Problem w tym, ze wiekszosc robiona tym nowym 18-135
    D90, S3pro, X10, T17-50, T28-75, S30/1.4, S105m, S50-200, SB800 i inne klamoty

Domyślnie

fajne jest zdjęcie na drugiej stronie testu "arena" gdzie obsługa naziemna stoi przy dziobie samolotu przy jakimś aucie... podoba mi sie ten japończyk 3mający nogę na schodku wozu... widac lubi swoją pracę... poznaję po rozkroku ;-D
    a co do D80... kompromisy i kompromisy gonią kompromisy... fajna maszynka w body od d50... niektórym się to bardzo nie spodoba. znajomy fotograf już wyraził swoą opinię mówiąc :...ale dlaczego on chodzi na te zabawkowe karty?" mi tam SD nie przeszkadza, ale świadczy to to tym, że jednak nikon zdecydował się zrobić z pół-profesjonalnego d70s zupełnie coś nowego... coś jak skrzyżowanie pudła, krzesła i ratlera (jak to śpiewa Tymon Tymański)... no nie wiem nie wiem. sam mam d50 i kocham go miłością szczerą choć nieodwzajemnioną, ale d80 powinien aż zionąć profesjonalizmem w wydaniu "dla ludu", ale troche przesadzili z tym cięciem kosztów. i jeszcze ta polityka, że d80 nie moze byc tanszy od sony alfy bo sie alfa nie bedzie sprzedawać... ah ;-( komercha rządzi światem
    D200.D700.SB800.SB900x2.N14-24.N24-70 ... czytał Lucjan Szołajski
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

D90, S3pro, X10, T17-50, T28-75, S30/1.4, S105m, S50-200, SB800 i inne klamoty

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Rajczakowski
    znajomy fotograf już wyraził swoą opinię mówiąc :...ale dlaczego on chodzi na te zabawkowe karty?" mi tam SD nie przeszkadza, ale świadczy to to tym, że jednak nikon zdecydował się zrobić z pół-profesjonalnego d70s zupełnie coś nowego...
    Canon EOS-1DS Mark II też jest przystosowany do kart SD. Wygląda na to, że to też zabawka
    Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.

Domyślnie

Co wy się ludziska tych kart SD czepiacie? Że niby rodzaj kart definiuje czy jest to aparat amatorski, profesjonalny czy półprofesjonalny????? SD są po prostu mniejsze i mniej prądu potrzebują i to cała flozofia. A co z aparatami gdzie są memory sticki abo xd-Picture ?????? jak je sklasyfikujecie???????????
    Sony Alfa 65 Coolpix 4200 + Tachimetr Nikon NPL352

Domyślnie

przyklad SD mial tylko ukazać Wam ze niektórzy traktują takie rozwiązania za niegodne... moim zdaniem SD czy CF to tylko roznica wielkosci a reszta to tylko zawiłości kabelkowo techniczne... ale z jednym sie musicie zgodzic - niepotrzebnie zmniejszają aparaty!
    D200.D700.SB800.SB900x2.N14-24.N24-70 ... czytał Lucjan Szołajski
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Ja jestem za SD, wbudowany czytnik w laptopie mi je czyta
    a że D50 ma SD to jestem :P

Domyślnie

Poza laptopem SD przyda sie w kompakcie - przeca wszedzie lustrzanki nie bede targal...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Władca Pixeli
    Canon EOS-1DS Mark II też jest przystosowany do kart SD. Wygląda na to, że to też zabawka
    A ja twierdzę, że SD są LEPSZE.

CF były wcześniej opracowane i są kompatybilne z IBM Microdrive. Dlatego sprzęt na CF mógł we wczesnych stadiach rozwoju fotografii cyfrowej nie być ograniczony pojemnością lub ilością cykli zapisu/kasowania.

SD jest nowocześniejszą technologią, a przy dzisiejszych cenach nie stanowi problemu ograniczenie ilości cykli. Także pojemność nie jest już ograniczona do 1GB, bo nowe karty SDHS są już w sprzedaży nawet o poj 4GB.

Natomiast jeśli chodzi o konstrukcję mechaniczną - CF nie umywa się do SD. Dziureczki w karcie i piny w gnieżdzie mogą służyć dobrze tylko przy bardzo rzadkim wkładaniu karty. Był post na forum o uszkodzonym gnieździe w D70. SD wkłada się i wyjmuje bezproblemowo. A o rozmiarach już nie wspominam. Nadmienię tylko o kartach hybrydowych SD/mini SD, czy o kompatybilnych RS/MMC stosowanych w komórkach. Wszystkie można włożyć do gniazda SD - chociaż MMC czasem nie są zalecane.
    Pozdrawiam emigrant.

F100, SB80DX, SB30, N 50/1.8D N 85/1.8D

Domyślnie

dodam że SD jest wciąż najszybciej rozwijającym sie nośnikiem ...
    co na to CF ?

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów