Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 38

Domyślnie Jesienny szlak...

Wprawdzie trochę wiosny, trochę zimy za oknem i obecnie odmienne klimaty są nam bliższe, niemniej pozwólcie, że zaprezentuję kilka kadrów z ubiegłorocznej jesieni...

Tym samym zapraszam do kolejnego cyklu, początkiem którego jest niniejsza praca...

1.

F80, Nikkor AF-S 24-85 f/3,5-4,5 G, Fuji Reala

T_P_
    analogi, szkiełka, filterki, statyw, a na nim ostatnio, od czasu do czasu, stawiam także lusterko cyfrowe...

Domyślnie

Jeśli mogę coś powiedzieć, to po pierwsze deko za mocne światło miałeś, co zaowocowało przepałami na słupkach i na trawie, a poza tym połówka której użyłeś(tak strzelam), za mocno przyciemniła górę. Poza tym kadr bardzo przyjemny.

Fotografia może(i powinna) wyrażać uczucia, gdyż dla każdej emocji czy przemyślenia da się
    odnaleźć odpowiadający im aspekt świata zewnętrznego.
    BLOG

Domyślnie

ładnie - w pierwszej chwili uderzyło mnie sporo zieleni, ale po chwili jest ok.

Domyślnie

Bardzo ładne,piękna jesień.
    Pozdrawiam M.

Domyślnie

Bardzo przyjemne. Kadr na duży plus. Kolorki typowo analogowe. Jedyne do czego mogę się przyczepić to zbyt mocna połówka. Ogólnie na plus Aż mi się cieplej zrobiło
    How do I do that? I f***ing try. - Gary Vaynerchuk
    !BLOG

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Aames Zobacz posta
    Jeśli mogę coś powiedzieć...
    Ależ oczywiście, każda opinia mile widziana...

Cytat Zamieszczone przez Aames Zobacz posta
    ...po pierwsze deko za mocne światło miałeś, co zaowocowało przepałami na słupkach i na trawie, a poza tym połówka której użyłeś(tak strzelam), za mocno przyciemniła górę...
    Po części przyznaję rację... Bowiem tu i ówdzie wdarły się przepały... Miałem bowiem dwie możliwości- naświetlać tak, by zniwelować owe przepały, bądź też na zacienione partie drogi i dalej ratować się filtrami... Wybrałem drugą opcję, tym bardziej, iż zwisające gałęzie oraz partie drzew w prawym rogu i tak pozostawały dość mocno zacienione... a motyw wyrazistej drogi na tym zdjęciu jest dla mnie bezcenny...

T_P_

P.S. Dziękuję za pozostawione opinie... Myślę, że znajdę jakie ujęcie bez powyższych mankamentów...
    analogi, szkiełka, filterki, statyw, a na nim ostatnio, od czasu do czasu, stawiam także lusterko cyfrowe...

Domyślnie

Bardzo ładny kadr.

Góra mimo wszystko troszkę za ciemna. Ale tylko troszkę.

A połówka dała Ci chyba zafarb, bo zieleń na podłodze typowa dla Fuji - czyli niebieskawa, a drzewa tak od połowy kadru właśnie już zielone ala Kodak . Wiem coś na ten temat

I spróbowałbym wyciągnąć choć troszkę te chmurki po lewej nad linią lasu - taka przyprawa dla wykwintnego dania.

Domyślnie

klimat analoga robi fajne wrażenie. mnie się podoba. przypominają mi się slajdy autorstwa mojego taty

kulten
    Gość

Domyślnie

W pierwszej chwili zdecydowanie chciałem sie zgodzić z kolegą Aamesem ale to tylko do momentu gdy zauważyłem, że t zdjęcie z analoga. A rzadko widzę takie ładne niecyfrowe.

Domyślnie

Mnie tam,w sumie ,mało interesuje czy to cyfra,czy analog....i tak i jedno i drugie obrabiamy,więc możnaby deko więcej tego niebieskiego ściągnąć z drogi i "urealnić"kolor trawy na łące..... a reszta przyjemna..
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów