Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Domyślnie Bieszczadzki potok

Witam,

znowu mi śniegiem przy...sypało - więc coś cieplejszego wygrzebałem z szuflady...
    Potok płynący wzdłuż drogi do Łopienki, Bieszczady.

Pozdrawiam

kulten
    Gość

Domyślnie

Troszkę dodałbym światełka na dole i troszkę wyciągnął z tych cieni na kamieniach. Ale poza tym poprawnie .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kulten Zobacz posta
    Troszkę dodałbym światełka na dole i troszkę wyciągnął z tych cieni na kamieniach. Ale poza tym poprawnie .
    z cieni, to bym akurat nie wyciagal, bo zdjecie zrobi sie plastikowe jak chinska podrobka, a swiatla, to rzeczywiscie jakos brakuje, a wlasciwie, to klarownosci - zdjecie jest dziwnie buro-popielate.
    kadr jest OK, moze troche WB jest dziwnie oliwkowy, ale mnie tam nie bylo....
    ".....a nie mowilam ci, ze Nikonami robi sie najlepsze zdjecia? To musiales kupic tego gownianego canona i sam sie o tym przekonac....." malżonka, listopad 2009

Domyślnie

dla mnie również nieco zbyt ciemnawo. Kadr spoko

kulten
    Gość

Domyślnie

Wyciągnięcie z z cieni szczegółów nie powoduje efektu o jakim piszesz jeśli zrobi się to umiejętnie.

Domyślnie

Wyciągnięcie z z cieni szczegółów nie powoduje efektu o jakim piszesz jeśli zrobi się to umiejętnie.
    nie mowie, ze S4INT zrobi to nieumiejetnie, ale looknij sobie w zdjecia na forum - tak mniej wiecej 80% jest zwalnonych, bo wyciaganie jest zbyt nachalne
    ".....a nie mowilam ci, ze Nikonami robi sie najlepsze zdjecia? To musiales kupic tego gownianego canona i sam sie o tym przekonac....." malżonka, listopad 2009

kulten
    Gość

Domyślnie

No być może ja też wpisuję się w te 80%, nie mnie to oceniać .

Domyślnie

Kadr dobry, dziwnie szaro wyszła woda, ... i brakuje troche światła.
    Pozdro. Wojtek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez semyazza Zobacz posta
    nie mowie, ze S4INT zrobi to nieumiejetnie, ale looknij sobie w zdjecia na forum - tak mniej wiecej 80% jest zwalnonych, bo wyciaganie jest zbyt nachalne
    ?...co to znaczy?...
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez borregaard Zobacz posta
    ?...co to znaczy?...
    ale co?
    sens tego co powyzej?
    obrobka jest jak makijaz - ma byc, ale tak jak dobry makijaz na dzien ma byc prawie niezauwazalna i delikatnie podkreslac urode zdjecia. Kazdy wie ze jest, ale nie wali po oczach i nie odwraca uwagi od tresci zdjecia.
    No chyba, ze mowimy o "forsownej obrobce", jako efekcie zamierzonym... ale to juz inna bajka

w tym konkretnym przypadku mialem na mysli te ujecia, gdzie ciemne partie sa na sile rozjasniane w celu zwiekszenia rozpietosci tonalnej zdjecia (pseudo DRI/HDR). Przy zbyt natarczywej obrobce zdjecia staja sie mowiac delikatnie malo naturalne - rzecz subiektywna - jednym sie podoba, innym nie. Ja akurat naleze do tych drugich. A precyzyjniej - nie jestem wrogiem tej techniki, a jedynie zwolennikiem umiaru (jak we wszystkim)

No być może ja też wpisuję się w te 80%, nie mnie to oceniać .
    a dlaczego nie?
    ale pociesze Cie - akurat zarezerwowalem dla wiekszosci Twoich zdjec te 20%

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów