Szukaj
Narzekanie na jakość obudów aparatów Canona xxxD wraca jak mantra, przy każdym nowym modelu. Nikomu z użytkowników nic się nie łamie ani nie pęka, ale ciągle ktoś marudzi że te obudowy tak niesolidnie wyglądają. Celują w tym użytkownicy wyższych modeli Canona oraz innych systemów
Mój poczciwy 300D ma już 4 lata. Mimo że lepiej leży w łapie (bo większy) jest tak samo "palstikowy" jak następcy. Powycierała się w kilku miejscach gumki na rękojeści, gripie a także przy pasku i na tym koniec, a lekkiego żywota u mnie nie miał. Fakt że od półtorej roku jest rezerwowym body, ale wciąż jest używany, teraz głównie przez żonę.
Canon & Pentax
Jedna istotna rzecz jezeli chodzi o fullhd ->
Ale reszta wyglada calkiem przyjemnie.Zamieszczone przez dpreview
Trudno tu coś wróżyć ale wygląda na to, że wielu ambitnych filmowców jest zainteresowanych tym sprzętem. Jakość obrazu, którą dostajesz za te pieniądze jest zupełnie nieosiągalna w żadnej taniej kamerze. Nabliższa to może EX1 Sony ale to niemal trzykrotność ceny (choć i tak w ciemnicy te przetworniki 1/2" Sony mogą nie wyrobić przy FF-ie, nie mówiąc już o GO). Do tego dochodzi brak możliwości wymiany obiektywów. Nie wiem czy jest to duży rynek ale na zachodzie sporo osób pokupowało ten aparat właśnie jako kamerę.
Pozdrawiam
Marcin
Sądząc po tych danych z dpreview to jest to kolejny bajer dla naiwnych. Nie ma to nic wspólnego z hd. Można sobie nagrać filmik, zrzucić na hdd, odtworzyć i na tym koniec. Okaże się, że nawet sensownego filmiku dvd się nie da z tego zrobić...kompresja, framerate i takie tam. Ale z pewnością wielu klientów się na ten gadżet złapie.
Ostatnio edytowane przez mpwt ; 25-03-2009 o 15:37
Pozdrawiam! Marcin fotoblog fotografia
F100,D700,D80 | N 35/2D 50/1.4D 105/2.8D 24-85G 35-70/2.8D 75-150/3.5AiS | Σ 12-24 70-300 | Sonnar 300/4 | Soligor 135/2.8 | SW 150/750 | SB-800/400 | LS-2000 | HEQ5
To chyba nie do końca tak. Moja HV20 też ma cmos i niby te 25P. Na kamerze jednak pisze 1080i.
Założenie z góry: nie znam się dokładnie na tym technicznym bełkocie i mogę się mylić, ale ten 1080p jest zamknięty w 1080i - coś pokombinowali z polami w klatce, trzeba surówkę odkręcać softem (np. CineForm NeoScene) najpierw z 30p do 29.97p i potem (robione w locie przez NS) do 25p.
Jednym słowem trzeba CoreQuad lub i7 by to robić w miarę szybko. Mimo wszystko imho warto. Takie video 5DII z TSE to po prostu domowy Industrial Light&Magic
Kumpel mi mówił, że "prawdziwe P" nie może pracować w autofokusie.
Pracują nad swoim mega-skutecznym kodekiem i traktują h264 tak samo jak 50D - przejściówka![]()
NYCH - Americana
Skontaktuj się z nami