Szukaj
Zdecydowanie na nie. Całkiem nie leżą mi te zdjęcia. Nie dość, że lampą walone na wprost, kadry wyglądają na całkiem przypadkowe i na dokładkę część się wali na bok. Myślę, że powinieneś w przyszłości, jak będziesz miał możliwość, raz jeszcze podejść do tematu.
Pozdrawiam
Ulv
www.stegierski.com -- fujica gs645 pro/nikon d7000, d200/fuji x-e1/voigtländer bessa/artiflex 45
Niestety to nie studio
Mialem problem, bo nie bylo miejsca na zmiane pozycji, a lampa, no coz oswietlenie nie bylo mocne, bez wyjscia, trzeba bylo lampa stukac
Ale dynamika chyba nie jest taka zla
W kazdym razie dzieki za opinie.
Szymek
Dynamika?
Właśnie podstawowy błąd tych fot że jej całkowicie tu nie widaćKendo jak i aikido to dość dynamiczne sztuki walki.
To poprosze o jakies rady jak to lepiej uchwycic. Jak patrze np na 3 to dla mnie jest to dynamiczne, az sie miecz wygial w uderzeniu po rekawicy, w mocnym wykroku, lekko rozmazane.
Nie bronie sie, wiem, ze moje zdjecia nie sa jeszcze bardzo dobre, ale robie bo lubie i kiedys beda dobre)
Probuje wyciagnac od was rady, jak to robic zeby bylo lepiej.
Dzieki
Szymek
Ty to wiesz, ale inni widzą rozmazany kawał kija. Koszykówka to też nie studio a dobrze sfotografowana od dynamiki aż kipi. Rady są zawsze takie same: jasny obiektyw, krótkie czasy. Z twoim korpusem nie masz się co bać wysokiego iso. Jak na reportaż to trochę mało zdjęć a na przyszłość mógłbyś wstawić kilka zbliżeń / portretów. Pokaż detal, emocje, przygotowania. Tutaj kadry też słabe, bo nie pokazujesz ani ciosu ani pracy nóg. Chętnie zobaczę twoje kolejne próby. Powodzenia!
Dzieki bardzo za rady, skorzystam na pewno.
Skontaktuj się z nami