Szukaj
Zdecydowanie na nie. Całkiem nie leżą mi te zdjęcia. Nie dość, że lampą walone na wprost, kadry wyglądają na całkiem przypadkowe i na dokładkę część się wali na bok. Myślę, że powinieneś w przyszłości, jak będziesz miał możliwość, raz jeszcze podejść do tematu.
Pozdrawiam
Ulv
www.stegierski.com -- fujica gs645 pro/nikon d7000, d200/fuji x-e1/voigtländer bessa/artiflex 45
Niestety to nie studio
Mialem problem, bo nie bylo miejsca na zmiane pozycji, a lampa, no coz oswietlenie nie bylo mocne, bez wyjscia, trzeba bylo lampa stukac
Ale dynamika chyba nie jest taka zla
W kazdym razie dzieki za opinie.
Szymek
Dynamika?
Właśnie podstawowy błąd tych fot że jej całkowicie tu nie widaćKendo jak i aikido to dość dynamiczne sztuki walki.
To poprosze o jakies rady jak to lepiej uchwycic. Jak patrze np na 3 to dla mnie jest to dynamiczne, az sie miecz wygial w uderzeniu po rekawicy, w mocnym wykroku, lekko rozmazane.
Nie bronie sie, wiem, ze moje zdjecia nie sa jeszcze bardzo dobre, ale robie bo lubie i kiedys beda dobre)
Probuje wyciagnac od was rady, jak to robic zeby bylo lepiej.
Dzieki
Szymek
Ty to wiesz, ale inni widzą rozmazany kawał kija. Koszykówka to też nie studio a dobrze sfotografowana od dynamiki aż kipi. Rady są zawsze takie same: jasny obiektyw, krótkie czasy. Z twoim korpusem nie masz się co bać wysokiego iso. Jak na reportaż to trochę mało zdjęć a na przyszłość mógłbyś wstawić kilka zbliżeń / portretów. Pokaż detal, emocje, przygotowania. Tutaj kadry też słabe, bo nie pokazujesz ani ciosu ani pracy nóg. Chętnie zobaczę twoje kolejne próby. Powodzenia!
Skontaktuj się z nami