Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Dni japonskie

Domyślnie Dni japonskie

Pare fotek.

Na poczatek walka Kendo.

1.

2.

3.

4.

5.

Dla wyrownania poziomu hormonow Panie w kimonach

I na koniec Aikido

Dajcie jakis feedback konstruktywny prosze.

Pozdrawiam wszystkich serdecznie

Szymek

Domyślnie

Zdecydowanie na nie. Całkiem nie leżą mi te zdjęcia. Nie dość, że lampą walone na wprost, kadry wyglądają na całkiem przypadkowe i na dokładkę część się wali na bok. Myślę, że powinieneś w przyszłości, jak będziesz miał możliwość, raz jeszcze podejść do tematu.

Pozdrawiam
    Ulv
    www.stegierski.com -- fujica gs645 pro/nikon d7000, d200/fuji x-e1/voigtländer bessa/artiflex 45

Domyślnie

Niestety to nie studio

Mialem problem, bo nie bylo miejsca na zmiane pozycji, a lampa, no coz oswietlenie nie bylo mocne, bez wyjscia, trzeba bylo lampa stukac

Ale dynamika chyba nie jest taka zla

W kazdym razie dzieki za opinie.

Szymek

Domyślnie

Dynamika?
    Właśnie podstawowy błąd tych fot że jej całkowicie tu nie widać Kendo jak i aikido to dość dynamiczne sztuki walki.

Domyślnie

To poprosze o jakies rady jak to lepiej uchwycic. Jak patrze np na 3 to dla mnie jest to dynamiczne, az sie miecz wygial w uderzeniu po rekawicy, w mocnym wykroku, lekko rozmazane.
    Nie bronie sie, wiem, ze moje zdjecia nie sa jeszcze bardzo dobre, ale robie bo lubie i kiedys beda dobre )

Probuje wyciagnac od was rady, jak to robic zeby bylo lepiej.

Dzieki
    Szymek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Szymek Zobacz posta
    Jak patrze np na 3 to dla mnie jest to dynamiczne, az sie miecz wygial w uderzeniu po rekawicy, w mocnym wykroku, lekko rozmazane.
    Ty to wiesz, ale inni widzą rozmazany kawał kija. Koszykówka to też nie studio a dobrze sfotografowana od dynamiki aż kipi. Rady są zawsze takie same: jasny obiektyw, krótkie czasy. Z twoim korpusem nie masz się co bać wysokiego iso. Jak na reportaż to trochę mało zdjęć a na przyszłość mógłbyś wstawić kilka zbliżeń / portretów. Pokaż detal, emocje, przygotowania. Tutaj kadry też słabe, bo nie pokazujesz ani ciosu ani pracy nóg. Chętnie zobaczę twoje kolejne próby. Powodzenia!

Domyślnie

Dzieki bardzo za rady, skorzystam na pewno.

Uprawnienia umieszczania postów