Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: Nad Zalewem...

Domyślnie

Ladnie sie bawiliscie, tylko...
    Nie dalo rady sie schylici wiecej nieba zlapac?
    seek & destroy
    Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gosia Zobacz posta
    nieostre i fioletowe

winieta za mocna, zrobilabym wyzszy 'feather'
    Podpisuję się. Wg mnie mało ciekawo : (

Piotr_ek
    Gość

Domyślnie

Niedobrze jest....
    Andrzej Ty jak zwykle musisz wnieść element dramaturgiczny w watek ściśle landszaftowi poświęcony

Do rzeczy: nie jest źle, nie jest też dobrze ale nie jest tragicznie a do tego jest coś a jak jest coś...
    po pierwsze przepał, po co ? dlaczego ? skąd ? co wnosi w kompozycję ? czy dało się go uniknąć ? a może jest to jakaś koncepcja ? owszem mi się ten przepał nie podoba... nie podoba to nie znaczy że jest zły, przepał stosownie zastosowany może wiele wnieść w samoobronę fotografii.

Dostrzegam też, że fotografia została poddana cross-processingowi i też zbytnio to do mnie nie przemawia.

Na dwójce ostrość gdzieś uciekła i to znacznie wpływa na niekorzyść.

Myślę, że tak jak dwójka jest nieco spalona tak jedynkę można odratować...

Ale w żadnym bądź razie nie śmiem twierdzić, że fotografie są nieciekawe...

Domyślnie

pod statywem kopałem dołek nawet żeby było niżej...więcej załapać nie mogłem /28mm to najszerzej co mam w tej chwili/, a nieba miało być mało, przynajmniej ja tu chciałem mieć więcej podłogi niż nieba
    przepał to problemy z kalibracją monitora...u mnie jest on...hm dopuszczalny...
    crossu nie było, fioletu za dużo...możliwe, że przeoczenie...prawdopodobnie za dużo mieszania...
    dziękuję za odwiedziny, o komentarzach będę pamiętał przy najbliższym plenerze
    pozdr!

Domyślnie

Natychmiast wywal tą winietę !
    NIKON Coolpix S510

Domyślnie

raz na jakiś czas mozna taki eksperymencik popełnić - ciekawie to wyglada, ale sam nie wiem czy mi sie podoba

kulten
    Gość

Domyślnie

Moim zdaniem były gorsze zdjęcia dużo bardziej chwalone. Poza kadrem, którego poprawić się nie da (czyli następnym razem trochę odmienne proporcje) łatwo by można poprawić w color balance ogólną w padającą w fiolet kolorystykę a same kamloty lekko potraktować gąbką. Dodatkowo trochę dodgem pojechać te czernie w cieniach i będzie całkiiem nieźle. Winieta ok ale trochę delikatniej.

Ogólnie oceniłbym bardziej pozytywnie niż negatywnie.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów