Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10
    Blasius.G
    Gość

Domyślnie Problem z aktualizacja do ie7

Mam problem z aktualizacja i. explorere do wersji 7. Plik zostal pobrany ale po instalowaniu pojawia sie komunikat, ze nie mozna zainstalowac aktualizacji. Za kazdym razem tak jest. Stalo sie to po reinstalacji windowsa i formacie dyskow. Problem niby znany jednak ja nie znam tak dobrze polecanych metod naprawy problemu. Dam linki na fora gdzie opisano podobne przypadki. http://forum.programosy.pl/instalacj...-vp798861.html oraz http://forum.pclab.pl/lofiversion/in...p?t445221.html W tym drugim ciekawi mnie jak wykonac czynnosc z ostatniego postu. Niby znajduje to ie7.log ale to jest notatnik z duza iloscia danych. Ktore to klucz?

Domyślnie

W kwestii formalnej:
    czemu nie chcesz IE8 tylko IE7 ?

(IE8 sam odinstalije Ci poprzednią wersję, każe zrestartować komputer i podejmie dalszą instalację.)

Pzdr.
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Blasius.G
    Gość

Domyślnie

Ja mam win xp home z sp3. Z plyty mam ie6. Windows pozwala na aktualizacje. Prawdopodobnie zeby pobrac kolejne trzeba biezace zainstalowac. W kazdym badz razie nie mam opcji aktualizacji od razu do ie8 (moze ona juz na viste jest?)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez blase.g Zobacz posta
    Ja mam win xp home z sp3. Z plyty mam ie6. Windows pozwala na aktualizacje. Prawdopodobnie zeby pobrac kolejne trzeba biezace zainstalowac. W kazdym badz razie nie mam opcji aktualizacji od razu do ie8 (moze ona juz na viste jest?)
    Eeee tam !

1. Ściągnij IE8 do temporary. (byle wersję x86 PL).
    2. Uruchom: sam się o wszystko zapyta.

Pzdr.
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Blasius.G
    Gość

Domyślnie

Niestety dokladnie ten sam problem wystepuje. "Nie mozna ukonczyc instalacji. Uruchom ponownie komputer" i tak mozna w nieskonczonosc. Chcialbym prosic aby ktos odniosl sie do postow na zalaczonych linkach i pomogl mi wedle tamtych porad, krok po kroku naprawic problem.

Blasius.G
    Gość

Domyślnie

Poglowkowalem i udalo sie zmnalezc klucz w rejestrze oraz dodac uprawnienia -Pelna kontrola- plus -Odczyt-. Po pierwszym restarcie nic nie dalo ale druga proba i juz pisze z ie7

Blasius.G
    Gość

Domyślnie

Wznowie watek bo na tym sie nie skonczyly problemy. Mialem problem z aktualizacja win. media player z wer. 9 do wer. 11. Udalo sie naprawic dzieki poradzie z tej strony: http://www.searchengines.pl/index.php?showtopic=100985 Niestety w miedzyczasie pojawil sie rowniez inny problem. Otoz co 23 sekundy wyskakuje ikonka aktualizacji i prosi o zainstalowanie pakietu zabezpieczen numer, dokladnie nie pamietam ale KB..cos.tam..69 i ja oczywiscie to instaluje. Niestety mimo, iz ona poprawnie jest instalowana, po 23 sekundach pojawia sie znow to samo i tak bez konca. Wczoraj pomoglo uruchomienie pliku z powyzszego linku -plik wsadowy ms-dos- ale dzis znow te same aktualizacje. Znow wiec otworzylem ow plik i niby po klopocie ale na jak dlugo...? Dobija mnie microsoft jednak wybor jest marny gdyz nie wszystkie programy dzialaja na innych systemach.

Domyślnie

Ktoś wcześniej napisał HP - i generalnie pomijając jakieś wybrane modele Lenovo - to najlepsza opcja. jednak ja z HP preferuje modele biznesowe a nie Pavilony - nie podobaja mi sie . Są to odpowiedniki seri T w lenovo - tu masz testy 14 calowego ale jest tez model 15 (chyba 67xx) - Zaletą jest to, że te modele o dziwo mozna kupić dość danio na allegro i to nowe - czasem połowe tego co IBM a tez magnezowa obudowa i ekstra sprzęt. Ja tylko dysk zmieniłem na 7200rpm - to ma spory wpływ na szybkosc pracy.
    http://alatest.co.uk/expert-reviews/...3-41344483,30/

Blasius.G
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzysztof jot Zobacz posta
    Ktoś wcześniej napisał HP - i generalnie pomijając jakieś wybrane modele Lenovo - to najlepsza opcja. jednak ja z HP preferuje modele biznesowe a nie Pavilony - nie podobaja mi sie . Są to odpowiedniki seri T w lenovo - tu masz testy 14 calowego ale jest tez model 15 (chyba 67xx) - Zaletą jest to, że te modele o dziwo mozna kupić dość danio na allegro i to nowe - czasem połowe tego co IBM a tez magnezowa obudowa i ekstra sprzęt. Ja tylko dysk zmieniłem na 7200rpm - to ma spory wpływ na szybkosc pracy.
    http://alatest.co.uk/expert-reviews/...3-41344483,30/
    Jestem pod wrazeniem ale nieszczegolnie laptopy mnie interesuja O HP ani pawulonach nic wczesniej nie pisalem Prosze o dalsze porady.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez blase.g Zobacz posta
    Jestem pod wrazeniem ale nieszczegolnie laptopy mnie interesuja O HP ani pawulonach nic wczesniej nie pisalem Prosze o dalsze porady.
    no, ja też jestem pod wrażeniem Miałem otwartych kilka zakładek i ta odpowiedź zdecydowanie nie do tego tematu . Starośc i brak koncentracji

Uprawnienia umieszczania postów