Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Wątek: Rafa domowa :)

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

wrodzone wady tworzyw, "uszkodzeni mechaniczne" podczas wkładania kamulców, ludzko-pochodne naprężenia podczas czyszczenia itp., raz koledze pękło 300 litrów na 8 pietrze, ... uuuu
    raz pekło kouś znajomemu 500 l zrobione jako "ściana" (wysokie i szerokie a płytkie) już potem zrezygnował z akwarium.
    chciałbym być przy tym jak pęka 2.000l... z aparatem...
    "Często kończy się na formie, nic z tego nie wynika. Po tym jak Marcel Duchamp ogłosił, że pisuar ustawiony na środku jest dziełem sztuki - artystą może być każdy..." - R. Opałka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez eldritch Zobacz posta
    chciałbym być przy tym jak pęka 2.000l... z aparatem...
    Sadysta
    Biedne ryby...
    i sądziedzi
    Proces twórczy:
    KTO PYTA WIELBŁĄDZI

Domyślnie

szkoda tylko, ze utrzymanie takiego akwa jest az tak finanso-zerne
    D70s, kilka słoików i chęci do nauki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kordian d70 Zobacz posta
    Poza tym 2-3 dniowy (weekendowy) wypad na focenie: też trzeba kogoś, przy tej ilości ryb, zostawić... ...do sąsiada nie da się wyprowadzić...

Pzdr.
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Domyślnie

A powiedzcie mi, jak ma się do tego konstrukcja budynku. Trzymać 2 tony wody, na którymkolwiek piętrze chyba nie jest dla budynku jako takiego... To takie moje przemyślenia na chłopski rozum, jak to wygląda w rzeczywistości?
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kordian d70 Zobacz posta
    a widziałeś tanie hobby?
    Pozdrawiam Marcin
    Galeria

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marcin T Zobacz posta
    a widziałeś tanie hobby?
    No właśnie, ktoś mówił że obiektywy są drogie, no i puszki również, im lepsza tym droższa
    Powiadają, że co tanie nie jest dobre, a co dobre nie może być tanie
    Ja nie mam problemów z wyjazdem nawet na dłużej niż 2-3 dni służba opanuje temat i zrobi co trzeba oczywiście żart, ale mam bystrego pracownika(znany niektórym pod pseudonimem Huragan ), który i tak podczas naszych wyjazdów opiekuje się całym gospodarstwem, więc nie ma problemu, te 2tyś L wody i ławica rybek nie pokona go
    3.

4.

Veleskez ty pewnie myślisz że ja to w czynszowej kamienicy robię, więc spokojnie, mam strop o wytrzymałości 1500kg/m2 to są tak zwane pyty typu "Żerań" przeznaczone do budynków o zwiększonej nośności stropu, można śmiało stawiać obrabiarki i do roboty.
    Tak właściwie to sobie myślę, że dużo jest dyskusji na temat techniczny samego akwarium, a przecież fotki podrzuciłem w dziale przyroda co jest, jak kiepawe to walcie śmiało, a nie tam zalewacie wodą sąsiadów których nie mam, bo i piętro moje i piwnica i dach i spory kawałek ogródka
    http://www.krupienko.pl/galeria/

Uprawnienia umieszczania postów