Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Wątek: Rafa domowa :)

Domyślnie

szkoda tylko, ze utrzymanie takiego akwa jest az tak finanso-zerne
    D70s, kilka słoików i chęci do nauki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kordian d70 Zobacz posta
    Poza tym 2-3 dniowy (weekendowy) wypad na focenie: też trzeba kogoś, przy tej ilości ryb, zostawić... ...do sąsiada nie da się wyprowadzić...

Pzdr.
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Domyślnie

A powiedzcie mi, jak ma się do tego konstrukcja budynku. Trzymać 2 tony wody, na którymkolwiek piętrze chyba nie jest dla budynku jako takiego... To takie moje przemyślenia na chłopski rozum, jak to wygląda w rzeczywistości?
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kordian d70 Zobacz posta
    a widziałeś tanie hobby?
    Pozdrawiam Marcin
    Galeria

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marcin T Zobacz posta
    a widziałeś tanie hobby?
    No właśnie, ktoś mówił że obiektywy są drogie, no i puszki również, im lepsza tym droższa
    Powiadają, że co tanie nie jest dobre, a co dobre nie może być tanie
    Ja nie mam problemów z wyjazdem nawet na dłużej niż 2-3 dni służba opanuje temat i zrobi co trzeba oczywiście żart, ale mam bystrego pracownika(znany niektórym pod pseudonimem Huragan ), który i tak podczas naszych wyjazdów opiekuje się całym gospodarstwem, więc nie ma problemu, te 2tyś L wody i ławica rybek nie pokona go
    3.

4.

Veleskez ty pewnie myślisz że ja to w czynszowej kamienicy robię, więc spokojnie, mam strop o wytrzymałości 1500kg/m2 to są tak zwane pyty typu "Żerań" przeznaczone do budynków o zwiększonej nośności stropu, można śmiało stawiać obrabiarki i do roboty.
    Tak właściwie to sobie myślę, że dużo jest dyskusji na temat techniczny samego akwarium, a przecież fotki podrzuciłem w dziale przyroda co jest, jak kiepawe to walcie śmiało, a nie tam zalewacie wodą sąsiadów których nie mam, bo i piętro moje i piwnica i dach i spory kawałek ogródka
    http://www.krupienko.pl/galeria/

Domyślnie

Witam,fajne foty - piękne ryby a akwarium 2000 litrów to marzenie każdego akwarysty więc także i moje niestety mieszkając w blokowisku na 8 pietrze na 33m2 mogę pozwolić sobie tylko na 250 litrów.

Powodzenia w realizacji projektu.
    Pozdrawiam Piotr Nikon z8 z50 + Tamron 90 f2,8 + sb600 +nikkor 18-105 + tamron 150 600 G2

Domyślnie

tomajk domagasz się oceny zdjęć - powiem tylko jedno, że każdy morszczak krzywo patrzy jak w morskie zwierzęta wali się lampą błyskową, mi to też zostało do dziś mimo, że po moich 300l pozostało już tylko wspomnienie. Z doświadczenia wiem, że ciekawsze foty akwarium wychodzą przy słabszym wieczornym świetle aktynicznym o temperaturze barwowej rzędu kilkunastu tys kelwinów, korale zaczynają wtedy żerować, wyciągają polipy, a co niektóre niesamowicie fosforyzują, to jest dopiero czad, a rybki jak to rybki
    alexanderkozłowski ::: Nasza... Strona

Domyślnie

Myślę,że zły pocczątek.....za dużo emocji jak na parę postów...Jak tu założyć akwarium..? Sorry ,ja wymiękam...
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Domyślnie

Alexkoz mówisz "morszczak krzywo patrzy" na błyskanie lampą w akwarium ? a to dziwne, bo kolega u którego robiłem fotki właśnie montuje lampy błyskowe żeby stworzyć "błyskawice" i co kilka dni będzie sporo "błysków" i to mocnych jak diabli.
    Dlatego tu się chyba nie zgodzę z zarzutami.
    Co do światła to faktycznie w akwarium jest tego sporo, ale ryby są dość ruchliwe do tego spory prąd wody i nie zawsze się uda trafić z dość długim czasem przy niskim ISO.
    To oczywiście tłumaczenie, a nie ma tłumaczenia, albo dobra fotka albo zła, kogo obchodzą warunki
    Teraz będę miał więcej do czynienia z tym tematem więc i fotki się powinny poprawić
    http://www.krupienko.pl/galeria/

Domyślnie

Już zapomniałem: a jak sobie poradzić z glonami przy tej ilości światła ? (ani ślimak ani glonojad nie da rady) - teraz chyba są lepsze sposoby...
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów