Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Wątek: Rafa domowa :)

Domyślnie Rafa domowa :)

Przedstawiam zdjęcie akwarium słonowodnego.
    Dla znawców tematu będzie to pewnie pustynia, ale ja jestem dopiero w fazie projektu, więc i tam jest oazą kolorów.

1.

Tak przy okazji, jeśli jest ktoś kto zna godne polecenia forum o tematyce akwarystycznej, to proszę o jakiś namiar.
    http://www.krupienko.pl/galeria/

Domyślnie

łezka mi się w oku zakręciła, siedziałem w tym temacie po uszy...niestety od roku nie posiadam już własnej rafy w domu - zabrakło mi przede wszystkim czasu, energii a i czynnik finansowy nie był bez znaczenia. Chyba najlepszym i najbardziej popularnym w naszym kraju o tej tematyce jest portal www.nano-reef.pl
    pozdrawiam i życzę wytrwałości
    a.
    alexanderkozłowski ::: Nasza... Strona

Domyślnie

Neeeemooooo!!!!!!!!!
    Piekne kolorki, jak z bajki "Gdzie jest Nemo"
    Jakie one maja kolory, czadzik
    Pozdrawiam Wioletta

Domyślnie

Ile to ma litrów? tysiąc, dwa? Piękne jest bez dwóch zdań. Utrzymanie tego to wyższa szkoła jazdy. tfu, akwarystyki
    Pozdrawiam Marcin
    Galeria

Domyślnie

To akwarium ma 1700L.
    Kolega zaadoptował słodkowodne, planuje powiększenie, ale jak na razie to trochę pustawo w nim, ale wiadomo, że nie można zbyt szybko zasiedlać takiego zbiornika.
    Też właśnie znalazłem forum nano-reef, ale przed zarejestrowaniem, chciałem się upewnić, gdyż chyba pozostanę tam na dłużej, bo właśnie jestem w trakcie budowy własnego kawałka rafy
    2.

Nie długo będę też poszukiwał kontaktów z słonymi akwarystami, celem wymiany doświadczeń, życia i sprzętu.
    Oj będzie co fotografować, bo też u mnie stanie taki baniaczek na prawie 2000L a światełko zaplanuję tak by w fotografii pomogło

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomajk Zobacz posta
    [...]
    Oj będzie co fotografować, bo też u mnie stanie taki baniaczek na prawie 2000L [...]
    Mojemu koledze coś takiego pękło (po roku)... ...na szczęście mieszka na parterze...

Pzdr.
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Domyślnie

Wasilewk żartujesz ? nie rozumiem jak można ryzykować ciężką kasę budując zbiornik bez pewności że wytrzyma.
    Mam już doświadczenie w akwarystyce i budowie akwarium, nie przewiduję by taka sytuacja miała zaistnieć, dziś technologia klejenia szkła, elementy akrylowe itp. są na takim poziomie że nie ma obaw.

Domyślnie

wrodzone wady tworzyw, "uszkodzeni mechaniczne" podczas wkładania kamulców, ludzko-pochodne naprężenia podczas czyszczenia itp., raz koledze pękło 300 litrów na 8 pietrze, ... uuuu
    raz pekło kouś znajomemu 500 l zrobione jako "ściana" (wysokie i szerokie a płytkie) już potem zrezygnował z akwarium.
    chciałbym być przy tym jak pęka 2.000l... z aparatem...
    "Często kończy się na formie, nic z tego nie wynika. Po tym jak Marcel Duchamp ogłosił, że pisuar ustawiony na środku jest dziełem sztuki - artystą może być każdy..." - R. Opałka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomajk Zobacz posta
    Wasilewk żartujesz ? nie rozumiem jak można ryzykować ciężką kasę budując zbiornik bez pewności że wytrzyma.
    Mam już doświadczenie w akwarystyce i budowie akwarium, nie przewiduję by taka sytuacja miała zaistnieć, dziś technologia klejenia szkła, elementy akrylowe itp. są na takim poziomie że nie ma obaw.
    Dno poszło, niestety.

Pzdr.

P.S.
    Ale rok wytrzymało !
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez eldritch Zobacz posta
    chciałbym być przy tym jak pęka 2.000l... z aparatem...
    Sadysta
    Biedne ryby...
    i sądziedzi
    Proces twórczy:
    KTO PYTA WIELBŁĄDZI

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów