Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Spust do D300

Domyślnie Spust do D300

Poszukuję jakiegoś sposobu na wyzwalanie migawki w D300. Najchętniej kupiłbym jakieś urządzenie do zdalnego wyzwalania migawki. Znalazłem urządzenie Zigview Seculine ale już ktoś na forum opisywał, że nie za każdym razem działało, może ze względu na to, iż jest to urządzenie na podczerwień. Inne urządzenia na fale radiowe wykorzystują stopkę lampy błyskowej, co mi się nie podoba, lub wiszą na kablu. Może ktoś wię coś więcej. Dzięki.

Domyślnie

Jeśli nie chcesz mieć nic na sankach ani nic co wisiałoby na kablu to pozostaje tylko zakup D80 tam jest podczerwień. Z tego co sie orientuję to aby wyzwolić zdalnie D300 należy jakiekolwiek ustrojstwo podłączyć (odbiornik wiszący na kablu albo w odmianie siedzącej na sankach) do gniazda i inaczej się nie da. Rozumiem, że nie chcesz sobie blokować gorącej stopki bo wówczas nie da się zamocować lampy ale co przeszkadza kawałek kabelka z odbiornikiem wiszącym niżej to nie wiem.
    System NIKON + statyw nie taki już rozchwiany aby to udźwignąć
    Pozdrawiam Marek

Domyślnie

Zależy na jaką odległość. są jeszcze wężyki spustowe, ale to już po kablu.
    zdjęcie życia jeszcze przede mną

Pozdrawiam Piotr

Thumbs up

Dzięki Piotr. Masz rację to jest chyba to o czym myślałem. Na 99.9% zakupię ten zestaw. Jeszcze raz bardzo dziękuję. Pozdrawiam.

Domyślnie

Ja mam Phottixa. Bardzo fajne polaczenie pilota i wezyka spustowego. Polecam

Wojtek: Trochę sprzętu jest, ale mało czasu.

Domyślnie

A moze grip ze zdalnym sterowaniem? Taki jak np. tutaj: http://www.allegro.pl/item575169633_...vat_pilot.html
    HP 210c, CF Kingmax 16mb, CF HP 4mb, pokrowiec

Uprawnienia umieszczania postów