Close

Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Domyślnie Cullmann D 4500-N

Szukałem na forum informacji o tej lampie ale niestety niczego sie nie dowiedziaęłm. Ostatni post był jakoś z połowy 2007 rozu. Myśle ze od tego czasu juz ktoś nabył/testował tą lampe i jest w stanie coś o niej powiedzieć Jak wypada ona na tle sabinek 600/800? CLS raczej używać nie będę, teraz radze sobie wyzwalaczem radiowym + fotocelą własnej produkcji. Ale zastanawia mnie jak działa iTTL w tej lampce.

Cena na allegro to 499zł: LINK
    i link do strony producenta: LINK

Troche zdziwiła mnie podana ilość błysków na zestawie nowych baterii alkaicznych - otóż 80! Może mi sie źle wydaje, ale imo to troche mało.
    Ostatnio edytowane przez lookash ; 20-03-2009 o 18:14
    Nikon, Apple, Wacom
    LukaszBerlinski.pl | Mój blog

Domyślnie

za 100 zł mniej masz tą samą lampę tylko z logo Tumax.
    A7R3/AF18/AF24/AF40/AF85

Domyślnie

Łoo... rzeczywiscie. Dzieki za podsuniecie tej aukcji

Nadal jednak pozostaje pytanie co do samej pracy lampy itp. Ale to zaraz poszukam, bo widze ze troche tematów z tym "wyskoczyło" z szukajki
    Nikon, Apple, Wacom
    LukaszBerlinski.pl | Mój blog

Domyślnie

Nie mam żadnej lampy błyskowej, aczkolwiek ostatnio zacząłem się interesować tematem - i jeśli ten model jest tak samo zrobiony jak poprzednie, to powtarzalność błysku będzie mizerna. Też wyczytałem kiedyś (chociaż to może są urban legends), że Tumaxy wybuchają
    A7R3/AF18/AF24/AF40/AF85

Domyślnie

Zobacz może sobie Nissina 622 (jest wątek gdzieś obok) 20 zł droższa, a działa całkiem przyzwoicie.

Uprawnienia umieszczania postów