Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: David G.

Rozmowny Awatar Karl Johansson
    Miasto
    Kraków/czasem Gdańsk, ale na razie nie

Domyślnie

No cóż,nie każdemu musi się podobać.Odbitek nie robię z cyfraka,więc tu akurat mi nie zależy.Mam to w rozmiarze 1024x815 i,wg mnie,wygląda nieźle.
    Ja jestem ze zdjęcia tego zadowolony bardzo,choć zdaję sobie sprawę z jego niedociągnięć(w kwesti b&w masz rację),po prostu w robieniu zdjęć koncertowych mam niewielkie doświadczenie,ponadto mój aparat(fuji s5600),przy wszystkich jego zaletach,idealnym sprzętem nie jest,ma dość ciemny obiektyw,co dodatkowo utrudnia sprawę.I,żeby nie było-nie tłumaczę się brakiem super-mega-hiper sprzętu,po prostu znam jego ograniczenia i tyle.Co nie zmienia faktu,że mi się zdjęcie to podoba,miło mi się też czytało wcześniejsze pozytywne opinie.Jednak nie wszyscy muszą mnie chwalić:]
    Pozdrawiam
    D300
    Nikkor 24 2.8D, Nikkor 50 1.4G, SB-900

Domyślnie

fajnie "uratowane" moje PRO
    ... jeszcze się taki nie urodził, aby wszystkim dogodził ...
    MarcinWilk

Domyślnie

kolega się orientował co z mozliwością fotografowania na koncercie.
    dostał odpowiedź - że podobnie jak u J.M. Jarra można mieć aparaty z matrycą do 3MP.
    ciekawa interpretacja zgody/zakazu fotografowania.
    m.in dlatego nie pojechałem.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Miasto

Domyślnie

Jacek_Z guzik prawda.Mój ma 5mpix,nawet na niego nie spojrzeli.A ile dslr'ów tam było,to mi się nie chciało liczyć,widziałem 350d,d50,d200 się też zdarzyło.I sporo było szkiełek,które nie mogły być kit'ami.Więc dość...swobodnie było pod tym względem.

mswilk wybacz,ale się spytam: o co chodzi w "fajnie "uratowane" moje PRO "?jestem "lekko" niedospany po koncercie i trwającej do 6 nad ranem nocy z PF w radiowej Trójce,więc moje szare komórki bardziej śpią niż działają;]
    D300

Domyślnie

"uratowane" bo wg. mnie wersja cz-b bije na głowę oryginał
    MarcinWilk

Miasto

Domyślnie

No tak...dopiero teraz doszedłem do tego,że to "pro" znaczyć może "za",w związku z czym całość nabrała zupełnie nowego sensu:]
    Dziękuję;]
    D300

Domyślnie

Cytat z regulaminu koncertu:

""(...) wolno uzywać nieprofesjonalnego aparatu fotograficznego ze średniej wielkości obiektywem""

Kwestia, jak Pan z ochrony zakwalifikuje Twój obiektyw i Twój aparat. Koleś wchodzący przede mną bez problemu wniósł d50+kit. Wynika z tego, że ochrona jest profi

Domyślnie

bardzo ładna 1czka. tego koncertu to sobie nie odzaluje...niestety nie moglem pojechac...
    D70|18-70|70-300|50|ZENIT TTL|HELIOS 55/2|

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów