Cytat Zamieszczone przez bialogardzianin Zobacz posta
Wyczytałem na forum, że finepix studio jest ukryty na dysku instalacyjnym. Jak instalowałem sterowniki to wgrała mi się przeglądarka zdjęć i kiedy kombinowałem jak otwierać RAFy to nie dawało to rezultatów. Rozumiem, że nie chodzi o ten programik co to uruchamia się kiedy podłączamy s5 do kompa kabelkiem usb tylko trzeba poszukać na cd tego całego finepix studio, tak?
niezupełnie
proponuję zacząć od uaktualnienia softu ze strony Fuji:
http://www.fujifilm.com/products/dig...oad/index.html

interesuje Cię najprawdopodobniej FinePixViewer Ver.5.5 Updater for Windows Vista/XP/2000 oraz CCD-RAW data Conversion Function Updater for Windows Vista/XP/2000/Me/98SE

po zainstalowaniu wszystkiego, otwierasz normalnie FinePix Viewer, po otwarciu katalogu ze zdjęciami i kliknięciu na dole na którąś miniaturkę RAFa z menu tools wybierasz improve image - otwiera się okno pytające, które pliki chcesz zaznaczyć do edycji, a potem startuje FinePix Studio i konwerter RAW

Cytat Zamieszczone przez bialogardzianin Zobacz posta
Rozumiem, że masz HU-V3?
niby mam ale nie używam, bo nie ma potrzeby, a jest jeszcze wolniejszy

ja używam czytnika, nie podłączam aparatu do kompa - uruchamia się wtedy jakiś programik przerzucający pliki ( coś jak Nikon Transfer ), a zaraz potem czy jednocześnie FinePix Viewer