Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Fontanna

Domyślnie Fontanna

Fontanna nocą. Z tyłu niebieskie pasy świateł z imprezy plenerowej.

Domyślnie

mogę prosić o słowa krytyki, ocenę zdjęcia ?

Domyślnie

tak jak kolega wyżej, szkoda ze dół jest obcięty, po za tym tło (te budynki i drzewa) trochę odciągają uwagę od głównego obiektu zdjęcia

Domyślnie

kolego Piotrze_M za poprzednikami, to co przeszkadza mi osobiście to te doły. I to jest własnie krytyka.

Domyślnie

A jak byście proponowali doświetlać takie doły, które są ewidentnie są w cieniu wszelkich świateł. Jakoś delikatnie lampą...zdalnie?

Domyślnie

Zrobić dwa naświetlania. Jedno takie z w miarę naświetlonym dołem i okolicami (ale nie za bardzo, to noc przeciez), a drugie z resztą mniej więcej tak jak teraz. Później złączyć na kompie w PS'ie poprzez DRI.
    Ewentualnie robić HDR'a ale tu będzie raczej więcej paprania się z dalszą obróbką.

Poza tym dołem, te elementy w tle odciągają uwagę. Albo się ich całkiem pozbyć, albo zrobić z nich cześć kompozycji (bo w tym momencie na takie nie wyglądają)

Domyślnie

myślę, że zrobienie zdjęcia na jeszcze dłuższym czasie byłoby możliwe, ale czy wtedy ten czarny dół byłby jaśniejszy...wątpię, bo tam żadnego źródła światła nie było.
    A mógłbyś przyblizyć nieco tą metodę z łączeniem dwóch zdjęć w jedno...

Uprawnienia umieszczania postów