Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 28 z 28

Wątek: Zakosztuj mnie

Domyślnie .

Cytat Zamieszczone przez Damianus Zobacz posta
    Jak można nazwać rzeczowym komentarzem stwierdzenie np. "Super" co taki komentarz daje wystawcy zdjęcia prócz zaspakajającego próżność dobrego samopoczucia ?
    Chciałam zauważyć, że mój komentarz zawierał faktyczną krytykę i nie wyglądał jak "Super" więc tym bardziej nie pojmuję dlaczego Ci się nie spodobał. Ciekawi mnie, czy gdybym napisała "Super", to też byś tak zareagował. I sądzę, że nie...
    Pozdrawiam nie oczekując odpowiedzi. Aga
    Nikon szkło lampy tło i co?

Domyślnie

Jeśli znasz poziom krytyka (czyli odpowiadającego), to jedno słowo "super" wystarczy za komentarz. Przykład: ś.p. sailor pisze pod glamourem lub aktem: "super". Mnie by wystarczyło Oczywiście jeśli nie znasz poziomu krytyka, nie wiesz co lubi, lub jest osoba przypadkową, to oczywiście taki komentarz mówi niewiele, ale zawsze - choćby tyle, że być może znalazłby się jeden naiwniak na kupno tej pracy.

Co do zdjęć ogólnie (bo to nie pierwsze na tym forum, ale chyba pierwsze które skomentuję), to nie podobają mi się. Masz charakterystyczny styl, który nie przypadł mi do gustu. Wszystko jest... podane kawa na ławę, ostro, sterylnie, mocno nasycone, ale beznamiętnie (albo sztucznie), czysto warsztatowo i zazwyczaj w tonacji, której nie lubię. Były kiedyś jakieś wyjątki w cz-b (raczej fotografie mężczyzn lepiej ci wychodzą), ale ostatnie prace - na nie. Mam nadzieję, że to przejściowe.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Damianus Zobacz posta
    idealnie dobrany-niekoniecznie
    celowy i świadomy - nie zawsze
    Jeśli tak widzisz sprawę, to nie mamy o czym rozmawiać, bo się nie zrozumiemy.
    Zwróć tylko uwagę, że dobrany, celowy i świadomy make-up wcale nie musi być perfekcyjny w sensie 'katalogowym'. Równie dobrze może to być rozmazany płaczem tusz i potargane włosy.
    'Frankly, the whole thing is getting out of hand' said the god...
    |freelancer| |blog|

Domyślnie

Damianus - ja tylko zaspokoję twoją próżność, i choć wiem że ten komentarz nic nie wniesie, powiem - no może nie super, ale mi się podoba. . Zresztą kadzę Ci już od jakiegoś czasu.
    Pozdrawiam.
    PS.Nie martw się , jak coś spartolisz i będzie odstawało od reszty twoich zdjęć - to nie omieszkam Cię objechać i wierz mi, doczepię się do najmniejszej nawet pierd...łki.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mOSAd Zobacz posta
    Co do zdjęć ogólnie (bo to nie pierwsze na tym forum, ale chyba pierwsze które skomentuję), to nie podobają mi się. Masz charakterystyczny styl, który nie przypadł mi do gustu. Wszystko jest... podane kawa na ławę, ostro, sterylnie, mocno nasycone, ale beznamiętnie (albo sztucznie), czysto warsztatowo i zazwyczaj w tonacji, której nie lubię. Były kiedyś jakieś wyjątki w cz-b (raczej fotografie mężczyzn lepiej ci wychodzą), ale ostatnie prace - na nie. Mam nadzieję, że to przejściowe.
    Masz rację mam ostatnio sterylne prace i wynika to z faktu że wlazłem w studio i uczę się oświetlenia między innymi takiego do katalogów itp. Osobiście też bardziej lubię pracę które nie wywalają wszystkiego kawa na ławę i na pewno wrócę do tych pierwszych .Dzięki za komentarz
    Fotogacek
    Matryca,szkiełka i inne bibeloty
    Fotografia ślubna Poznań Zdjęcia dzieci

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez slawekw Zobacz posta
    Damianus - ja tylko zaspokoję twoją próżność, i choć wiem że ten komentarz nic nie wniesie, powiem - no może nie super, ale mi się podoba. . Zresztą kadzę Ci już od jakiegoś czasu.
    Pozdrawiam.
    PS.Nie martw się , jak coś spartolisz i będzie odstawało od reszty twoich zdjęć - to nie omieszkam Cię objechać i wierz mi, doczepię się do najmniejszej nawet pierd...łki.
    Dzięki liczę na to
    Fotogacek
    Matryca,szkiełka i inne bibeloty
    Fotografia ślubna Poznań Zdjęcia dzieci

Domyślnie

Witam... ja sie nie znam, nie mam dorobku... wiec mozecie nie zwracac uwagi na moje skromne zdanie.

Przepiekna modelka ...sliczne oczy, wlosy... Hmm... foto marzenie.......
    Ale makijaz, dlonie (w tym ujeciu)... na nie. Kadr... do dyskusji.
    Pliss.... pomysl, zrob jeszcze sesje z ta modelka (szkoda takiego diamentu).... a bedzie rewalacja.

Pozdr. Pawel
    P.S. to wszystko w pozytywnym znaczeniu bylo... wiec nie bij od razu...... czekam na cd.

Domyślnie

Ja się może nie znam,ale napisze co sądzę o tej fotografii.Nie lubisz jak się pisze komentarze typu "ładne,sliszne...";a wiec:
    -oświetlenie dobrze
    -kadr ok
    -modelka-warto z nia pracować
    -obróbka (kolorystyka poprawna)
    -uciety palec?
    -mniej włosów na oczach
    -kolorystyka skóry(twarz-dłoń)
    -pomadka mogła by być w kolorze paznokci
    To tyle...
    Pozdrawiam Marcin Bąk
    FUDŻI

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123