Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

mOSAd dzięki bardzo za wyczerpującą krytykę. Wszystko rozumiem i postaram się następnym razem choć coś poprawić za w czasu ale nie łapię jakoś stwierdzenia:
    Całkowicie inny jego rozkład, ogniskowa - to wszystko sprawia podświadome wrażenie braku spójności.
    Jest exif - w zdjęciach większych, wrzucony - ogniskowa na obu to 50mm.
    Z pozdrowieniami,
    Ink.
    Instagram

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Inkognito Zobacz posta
    mOSAd dzięki bardzo za wyczerpującą krytykę. Wszystko rozumiem i postaram się następnym razem choć coś poprawić za w czasu ale nie łapię jakoś stwierdzenia:

Jest exif - w zdjęciach większych, wrzucony - ogniskowa na obu to 50mm.
    No dobra, to był strzał w ciemno trochę, późno.... czy raczej wcześnie było jak to komentowałem i nie zaglądałem do EXIFa Ogniskowa ta sama, lecz odległość inna, bardziej chodziło mi o różną skalę odwzorowania. Jak by to powiedzieć... Chyba chodzi o to, że jak robisz taką stykówkę, to najczęściej łączysz dwa zdjęcia pionowe. Nawet jeśli są one robione z różnym powiększeniem, to jest to dość naturalne i odbieramy je jako powiększenie. Tu zrobiłeś jakby dwa zmniejszenia na raz. Raz, że kadr pionowy, dwa, że mniejsza skala odwzorowania. Wyszło ciekawie (ot taki elf przybity do ściany), ale sztucznie. Może rzeczywiście bardziej ze względu na światło, niż na skalę, ale jakoś tak mi to się za pierwszym razem też w oczy rzuciło, to mętnie (sorki!) o tym wspomniałem.
    Coś ostatnio w ogóle nieprecyzyjnie się wysławiam... czas przestać pisać o trzeciej, czwartej nad ranem.

Domyślnie

Zdjęcia bardzo fajne, czekam na następne.
    Pozdrawiam, Rafał...

Domyślnie

Coś ostatnio w ogóle nieprecyzyjnie się wysławiam... czas przestać pisać o trzeciej, czwartej nad ranem.
    Hehe - no nie rozumiałem o co chodzi więc wypytuję Teraz już kumam, i na przyszłość zapamiętam.
    Z pozdrowieniami,
    Ink.
    Instagram

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów