Zdjęcie wykonane podczas ostatniego pleneru Fototej'a
Modelce Kasi dziękuję za cierpliwe i ofiarne pozowanie.
Taka moja mała wizja
Wszelkie rady/sugestie bardzo mile widziane.
Szukaj
fajne barwowo, ale... coś mi zgrzyta w tym secie...
zwierciadlanki: D800 D750 D3 D300 F65
nikkory: 14-24/2.8 20/2.8 28/2.8 50/1.8 70-200/2.8 VR
manual: zenitar 16/2.8 fish, helios 44/2
SB900 frotto cokin lowepro epson L800
obie patrza w te sama strona i my tez tam patrzymy, a tam juz nic nie ma, lepiej jakby dziewczyna na schodach patrzyla sie w druga strone
secik powinienes wrzucic w troche wiekszej rozdzielczosci jednak, slabo sie tak oglada
Próbowałem nawet z odwróconym tym na schodach - ale jakoś mi nie banglało ideowochoć znam tą zasadę z patrzeniem. A większe chciałem, ale zależało mi na takim a nie innym układzie zdjęć i nie za bardzo wiedziałem czy mogę wstawiać coś co ma więcej niż 800 na szerszym boku.
Dzięki za opinię, może zdefiniujesz co konkretnie nie pasuje? Będe wiedział do czego się bardziej przyłożyć na przyszlośćZamieszczone przez nonnatus
![]()
modelka na schodach świetna, prawa strona jej nie dorównuje![]()
dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk
Faktycznie to na schodach wygląda ładnie. Szkoda że tak małe i niewiele widać.
Szary, cichy człowiek.
Mnie sie podoba 2.
Dwójka niestety troszkę odstaje technicznie, stąd mały zgrzyt na połączeniu zdjęć. Twarz wydaje się nieostra (niedokładnie, ale nie umiem inaczej określić wrażenia - ruszona?! niemożliwe chyba), a i coś dziwnego dzieje się z włosami. Zdjęcie jest mniejsze, a jednocześnie dużo ostrzejsze - jasne ostre poziome linie burzą harmonię na złożeniu. No i najważniejsze - niespójne swiatło. Całkowicie inny jego rozkład, ogniskowa - to wszystko sprawia podświadome wrażenie braku spójności.
Podobają mi się kolorki, tonacja, stylizacja i oświetlenie na każdym zdjęciu z osobna. O takich niuansamch jak pierścionek nie będę przecież wspominał, jak na pierwszym zdjęciu tak pięknie sfotografowałeś klamkę.![]()
Skontaktuj się z nami