Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Domyślnie Nikon D80 - grip

Witam.

Myślę nad zakupem gripka do D80. Co polecacie? Chciałbym oryginalny, ale cena odstrasza i są tylko te z LCD. Wiecie, gdzie można kupić oryginał bez tego gadżetu?

Domyślnie

oryginalny grip do d80 nie posiada wyswietlacza lcd
    "...nie ma ludzi normalnych, sa tylko nieprzebadani..."

Domyślnie

Właśnie MB-D80 ma tylko spust, kółka, AF/AE LOCK i lock spustu pionowego
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Domyślnie

Ten JANIS zamiennik z LCD jakościowo jest jak oryginał. Nic nie trzeszczy, jest solidnie zbudowany i kilka bajerów dodatkowo ma. Śmiało można kupować. Sam taki posiadam i jestem bardzo zadowolony, mimo obaw przy kupnie.
    Na zdrowie!!! Dawaj mi tu na FEJS
    Gram w Totolotka i nie zawaham się wygrać!!!

Domyślnie

ja posiadam mb-d80, bardzo dobra rzecz, jakość wykonania ok. Polecam. Nie wiem jak teraz z cenami, ale jak kupowałem końcem stycznia to zapłaciłem 50 zł więcej od ceny zastępczego. A LCD według mnie zbędny gadżet zjadający na darmo baterie.
    Nikon D300|Nikon 14-24mm f2.8|Nikkor 50mm f1.4G| Nikkor 85mm f1.8 | Nikon SB900 / jarek jozwa.pl - www i jaro4.fbl.pl - blog

Domyślnie

Przerabiałem to w zeszłym roku. Oglądałem deltę z LCD, jakiś bez LCD i oryginał. Delta z LCD wydawała mi się strasznie kiczowata właśnie przez ten LCD i guzikami do funkcji bez które nie są mi potrzebne. Zamienniki mi nie podchodziły.
    W końcu kupiłem oryginał i jestem zadowolony, tym bardziej że wtedy cena była mocno atrakcyjna.
    nic...

Domyślnie

MI LCD też zbędny ale fajny bajer i dodatkowe funkcje mego aparatu. Tak jak wspomniałem jakość jak oryginał.
    Na zdrowie!!! Dawaj mi tu na FEJS
    Gram w Totolotka i nie zawaham się wygrać!!!

Sony a6000, SEL20F28, SEL50F18

Domyślnie

Mam MB-D80 kupiony razem z puszką. Wolałem tak zrobić, żeby mi się nikt nie doczepił gdybym musiał aparat na gwarancji naprawiać. Bardzo jestem zadowolony, dwa aku w środku i zapominam, ze aparat prąd zużywa. O trzymaniu nie mówiąc. Poszukaj używek, choć te pewnie też będą w cenie. O zamiennikach nic nie powiem, bo nie używałem.

Domyślnie

A Ty patrz na daty, bo to stary wątek.
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Uprawnienia umieszczania postów