Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: Zbyszek

Domyślnie Zbyszek

Zamieszczam zdjecie Zbysia. Bede wdzieczna za konstruktywna krytyke.

Domyślnie

To na poważnie?

Domyślnie

no ja też nie rozumiem

Domyślnie

Pani nowa na forum więc parę słów zachęty na początek Panowie
    Piekielnico zanim zaczniesz publikować swoje zdjęcia warto dobrze poobserwować inne wątki. Im więcej poczytasz/zobaczysz tym więcej się nauczysz. Jak przypomnę swoje pierwsze publikowane tu foty to
    Kup sobie dobrą książkę, często odwiedzaj forum, czytaj uważnie wątki, a następne zdjęcie będzie na pewno lepsze
    Fotografowanie jest nie tylko czynnością mechaniczną - jest to również akt magiczny.

mój loverboy

Domyślnie

Karioka - jesli pozwolisz...
    Twoja wypowiedz , jak rowniez Twoich przedmowcow, zabrzmiala bardzo "z gory" - dziewczynko zabieraj swoje zabawki z naszego podworka... pomimo calej Twojej dobrej checi.
    Wydaje mi sie ze forum sluzy wymianie pogladow na poziomie. Nie prosilam o rade jakie ksiazki mam kupic, co mam obserwowac.
    Taka uwaga nie wydaje mi sie w zaden sposob konstruktywna i bynajmniej grzeczna. Najlepiej uczymy sie na wlasnych bledach - stad tez moja prosba jak w temacie. Zyczliwe podejscie do nowych uzytkownikow jest czyms czego tutaj oczekiwalam. Przypomnijscie sobie swoje pierwsze kroki...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piekielnica Zobacz posta
    Karioka - jesli pozwolisz...
    Twoja wypowiedz , jak rowniez Twoich przedmowcow, zabrzmiala bardzo "z gory" - dziewczynko zabieraj swoje zabawki z naszego podworka..
    bardzo sie mylisz, ale gdybyśmy ci pisali że super,miodzio itp; to pomyśl sama czy byś sie bardziej starała czy nie ?
    D3S / D700 / 14-24 2,8 / 24-70 2,8 / 70-200 2,8 / 35 1,4 / 85 1,4 / SB-800 / SB-900 / NEC PA 271W / i inne takie....

Domyślnie

nie chce uwag typu miodzio jedynie co jest nie ok, co moze byc.... To wszystko - przeciez od czegos trzeba zaczac...

Domyślnie

1. lewa za jasna, prawa za ciemna (oczywiście strona zdjęcia), Zbysio mógłby popatrzeć w obiektyw, gdyby zdjęcie odbic lustrzanie to byłby prawie w jego mocnym punkcie. Trochę za różowo (czerwono) na zdjęciu - przypilnuj balansu na przyszłość
    2. spróbuj przerobić na w&b i publikuj, publiku - niczym się nie przejmuj, jak będziesz cierpliwa i systematyczna w studiowaniu forum osiągniesz perfekcje
    dwa regały sprzętu

Domyślnie

Przepalone okno, nudny centralny kadr, nieciekawe światło, brak kontaktu z modelem, brak emocji. Zdjęcie zbyt małe by ocenić szczegóły.
    Karioka bardzo miło przywitała Cię na forum, udzieliła kilku dobrych rad i nie sądzę, żeby potraktowała Cię z góry. Nie ma co się oburzać. Zdjęcie jest kiepskie, ale jak sama powiedziałaś - każdy jakoś zaczynał.
    Pozdrawiam - Aga
    Trzaski w kuchni || Młode Trzaski
    D70s|N18-70|N50|S70-300|SB-800

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Karioka Zobacz posta
    Pani nowa na forum więc parę słów zachęty na początek Panowie
    Piekielnico zanim zaczniesz publikować swoje zdjęcia warto dobrze poobserwować inne wątki. Im więcej poczytasz/zobaczysz tym więcej się nauczysz.(...)
    Kup sobie dobrą książkę, często odwiedzaj forum, czytaj uważnie wątki, a następne zdjęcie będzie na pewno lepsze
    (...)
    Wydaje mi sie ze forum sluzy wymianie pogladow na poziomie. Nie prosilam o rade jakie ksiazki mam kupic, co mam obserwowac.
    Taka uwaga nie wydaje mi sie w zaden sposob konstruktywna i bynajmniej grzeczna. (...)
    Karioka sformułowała wypowiedź bardzo konstruktywną i wybitnie grzeczną.

nie chce uwag typu miodzio jedynie co jest nie ok, co moze byc.... To wszystko - przeciez od czegos trzeba zaczac...
    Oczekujesz wypowiedzi na zasadzie: to ładne a to źle i popraw. Tylko co zrobić w sytuacji gdy całe zdjęcie nadaje się do kosza? Zrobić nowe. Ale jak? Poczytaj książki, pooglądaj prace innych i będziesz sama wiedzieć co jest ok a co nie ok. To Ty wciskasz spust i Ty decydujesz o kadrze. Także o publikacji.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów