Szukaj
Pani nowa na forum więc parę słów zachęty na początek Panowie
Piekielnico zanim zaczniesz publikować swoje zdjęcia warto dobrze poobserwować inne wątki. Im więcej poczytasz/zobaczysz tym więcej się nauczysz. Jak przypomnę swoje pierwsze publikowane tu foty to
Kup sobie dobrą książkę, często odwiedzaj forum, czytaj uważnie wątki, a następne zdjęcie będzie na pewno lepsze![]()
Karioka - jesli pozwolisz...
Twoja wypowiedz , jak rowniez Twoich przedmowcow, zabrzmiala bardzo "z gory" - dziewczynko zabieraj swoje zabawki z naszego podworka... pomimo calej Twojej dobrej checi.
Wydaje mi sie ze forum sluzy wymianie pogladow na poziomie. Nie prosilam o rade jakie ksiazki mam kupic, co mam obserwowac.
Taka uwaga nie wydaje mi sie w zaden sposob konstruktywna i bynajmniej grzeczna. Najlepiej uczymy sie na wlasnych bledach - stad tez moja prosba jak w temacie. Zyczliwe podejscie do nowych uzytkownikow jest czyms czego tutaj oczekiwalam. Przypomnijscie sobie swoje pierwsze kroki...
nie chce uwag typu miodziojedynie co jest nie ok, co moze byc.... To wszystko - przeciez od czegos trzeba zaczac...
1. lewa za jasna, prawa za ciemna (oczywiście strona zdjęcia), Zbysio mógłby popatrzeć w obiektyw, gdyby zdjęcie odbic lustrzanie to byłby prawie w jego mocnym punkcie. Trochę za różowo (czerwono) na zdjęciu - przypilnuj balansu na przyszłość
2. spróbuj przerobić na w&b i publikuj, publiku - niczym się nie przejmuj, jak będziesz cierpliwa i systematyczna w studiowaniu forum osiągniesz perfekcje
dwa regały sprzętu
Przepalone okno, nudny centralny kadr, nieciekawe światło, brak kontaktu z modelem, brak emocji. Zdjęcie zbyt małe by ocenić szczegóły.
Karioka bardzo miło przywitała Cię na forum, udzieliła kilku dobrych rad i nie sądzę, żeby potraktowała Cię z góry. Nie ma co się oburzać. Zdjęcie jest kiepskie, ale jak sama powiedziałaś - każdy jakoś zaczynał.![]()
Karioka sformułowała wypowiedź bardzo konstruktywną i wybitnie grzeczną.
Oczekujesz wypowiedzi na zasadzie: to ładne a to źle i popraw. Tylko co zrobić w sytuacji gdy całe zdjęcie nadaje się do kosza? Zrobić nowe. Ale jak? Poczytaj książki, pooglądaj prace innych i będziesz sama wiedzieć co jest ok a co nie ok. To Ty wciskasz spust i Ty decydujesz o kadrze. Także o publikacji.
Skontaktuj się z nami