Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez elix Zobacz posta
    Którą wersję RT pobrałeś?
    Jaki masz system?
    Z jakiego aparatu NEFy chcesz otworzyć?
    A no, słusznościowo! Ja piszę o wersji 2.4, poprzednia wersja 2.3 działała mi bez problemów na XP-ku, na Viście nie próbowałem. A aparat mam produkcji japońskiej... Oznaczenie taktyczne D90.
    Piotr

Domyślnie

Pietern - ale ja pytałem autora wątku, bo przecież u Ciebie to działa . U mnie też hula jak zawsze, ale ta ostatnia wersja 2.4 to nie jest jeszcze ostateczne wydanie więc może jakieś błędy jeszcze są.

Domyślnie

Pietern - ale ja pytałem autora wątku, bo przecież u Ciebie to działa . U mnie też hula jak zawsze, ale ta ostatnia wersja 2.4 to nie jest jeszcze ostateczne wydanie więc może jakieś błędy jeszcze są.

Wiem, i informacja jest bardziej do autora, niż do ciebie.
    Piotr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pietern Zobacz posta
    Wiem, i informacja jest bardziej do autora, niż do ciebie.
    Piotr
    No to żeśmy się dogadali

Domyślnie

Którą wersję RT pobrałeś?
    Jaki masz system?
    Z jakiego aparatu NEFy chcesz otworzyć?

Aby zmienić język na polski wchodzisz w prawym dolnym rogu w "Preferences" i tam w zakładce General pierwsza pozycja to wybór języka (musisz uruchomić ponownie program żeby nastąpiła zmiana)

Katalogi - tak jak napisał Pietern - otwierasz w lewym dolnym okienku, po wybraniu katalogu w dolenj części ekranu pojawiają Ci się miniatury zawartych w katalogu zdjęć. Klikasz wybrane i otwiera się w głównym oknie.
    Witam. Dzięki wszystkim za podpowiedzi. Co do wersji to wyświetla się mi wersja v 2.4 RC2. Nefy chcę otwierać z
    D70s. Mam windows XP , Pentium IV 2.8 ,1024 ram i 200 HD.
    Co do programu to język polski udało mi się ustawić bez problemu (przydała by się większa znajomość angielskiego).
    W dalszym ciągu jednak nie otwierają mi się zdjęcia. W lewym dolnym rogu pokazują się litery wszystkich dysków lecz są nieaktywne. Próbowałem w lewym górnym rogu. Tam jest żółta ikona "ładuj profil z pilku".
    Tam są widoczne wszystkie dyski i pokazuje się również D 70s. Po kliknięciu na niego wyświetla się katalog DCIM, potem klikam zakładkę wszystkie pliki i przycisk open. pokazuje się numer zdjęcia z rozszerzeniem "nef".Potem naciskam open i pojawia się to co na początku czyli uruchomiony program który nie widzi żadnych zdjęć. W tym momencie jestem znowu na starcie.

Domyślnie

OK. wersje RC (każdego oprogramowania) to wersje, które są oficjalnymi kandydatami do wydania (Release Candidate) i służą do ostatecznych testów przez użytkowników. Nie wydaje mi się jednak żeby to był jakiś błąd bo u wszystkich jak na razie to działa bez problemu.

Nefy powinieneś otwierać z tego drzewa w lewymdolnym rogu i to już ustaliliśmy wcześniej. "Ładowanie profilu z pliku" to coś zupełnie innego.

Mam jeszcze jedną sugestię do sprawdzenia: Zamknij RT, wybierz NEFa, którego chcesz otworzyć w eksploratorze windows, total commanderze czy jakimkolwiek innym miejscu, którego normalnie używasz i z menu kontekstowego pod prawym przyciskiem myszy wybierz "Otwórz za pomocą..." i następnie "Wybierz program", znajdź w katalogu gdzie masz zainstalowany RT plik rt.exe i zatwierdź. Powinien się w ten sposób otworzyć wybrany NEF w RT.

Domyślnie

Witam ponownie.Dzięki za zainteresowanie.
    Nareszcie mi się udało !!! Nie wiem czy mnie coś omamiło czy co ale zamiast klikać na strzałki obok literek dysku
    klikałem na nazwy dysków ( wydawało mi się że są nie aktywne).Po kliknięciu na strzałki po lewej stronie nazw dysków
    rozwijają się katalogi i udało mi się otworzyć jpegi i nefy z mojego D 70S.
    Co do obsługi programu to już chyba zostanie metoda prób i błędów.
    Jeszcze raz wielkie dzięki.

Domyślnie

Pobrałem wcześniej,zaraz po aktualizacji tę wersje ale szybko powróciłem do starej.U mnie lepiej i stabilniej chodzi .Według mnie ''stara'' jest czytelniejsza,prostsza i stabilniejsza.Obie niestety trochę za wolne.Jeżeli chodzi o obrabianie jpgów to robi wszystko poza odzyskiwaniem prześwietleń i korektą EV.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów