Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez prz3mo Zobacz posta
    Dla mnie BF/FF to najbardziej zawiła i dziwna sprawa w fotografii cyfrowej. Czytałem tony opisów tego zjawiska, tony tłumaczeń co i jak, wiele opinii ludzi. Z mojego doświadczenia wynika jednak, że to jest jakiś kosmos. Nic nie trzyma się kupy.
    Podawałem ten link kilka razy, ale zawsze pozostawał bez odpowiedzi.
    http://www.leongoodman.com/d70focuspart5.html
    Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Władca Pixeli Zobacz posta
    Podawałem ten link kilka razy, ale zawsze pozostawał bez odpowiedzi.
    http://www.leongoodman.com/d70focuspart5.html
    Eee tam !

Odwiedziny są, ale długi i po angielsku, więc przetrawienie wymaga czasu.
    Poza tym: zrobić test (na podanym przez autora obrazku), dowiedzieć się, że jest źle - to już lepiej żyć w nieświadomości, robić zdjęcia i kląć po cichu: "coś jest nie tak !".

Moim zdaniem powinien być udostępniony jakiś soft, który korygowałby (wg własnego uznania) tę celność AF - oczywiście z możliwością do powrotu do fabrycznych ustawień. Pierwszy krok w tym kierunku już jest (korekcja obiektywów), ja czekam na następny.

Pzdr.
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Dla mnie BF/FF to najbardziej zawiła i dziwna sprawa w fotografii cyfrowej....
    A dla mnie Panie to prawdziwe czary są
    bo jak inaczej wytłumaczyć, że 8 szkieł do których mam dostęp na każdym D300 wykazuje FF, a na D700 ogniskują prawie idealnie nie wspominając już, że te same 8 szkieł z D70s i D80 i D200 ostrzyło i ostrzy idealnie ?
    Nie znajduje na to wytłumaczenia. ONI też nie bo milczą

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robin102 Zobacz posta
    bo jak inaczej wytłumaczyć, że 8 szkieł do których mam dostęp na każdym D300 wykazuje FF, a na D700 ogniskują prawie idealnie nie wspominając już, że te same 8 szkieł z D70s i D80 i D200 ostrzyło i ostrzy idealnie ?
    Ni to akurat jest proste do wytłumaczenia, widocznie D300 jest w tym względzie jakiś "inny".

Witusch
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robin102 Zobacz posta
    To na moim D300 tez juz sprawdzales?

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

No na Twoim na szczęście jeszcze nie . Poza własnymi 2 sztukami to w sumie jeszcze parę sztuk było, a to sklepowych, a to jakiegoś znajomego czy kolegi. Metodycznie do tego podszedłem
    ------------------------------------------------------------------
    Nie, to akurat jest proste do wytłumaczenia, widocznie D300 jest w tym względzie jakiś "inny".
    Coś na rzeczy może być albo w Nikonie mieli jakiś ważny powód aby moje D300 nie współpracowały dobrze ze szkłami które mam w zasięgu ręki
    ale na szczęście to już historia, choć nie tak dawna
    Ostatnio edytowane przez robin102 ; 17-03-2009 o 16:58

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów