Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 23

Domyślnie zamiana D50 na D100 praktycznie nieużywany

Witam. Chciałbym się Was poradzić (jak w temacie). Obecnie od 2 lat używam body D50. Jestem z niego bardzo zadowolony i jak narazie nie bardzo myslałem o jego zmianie, raczej inwestowałem w rozbudowę szkieł. Obecnie jednak zastanawiam się nad przesiadką na, wydaje mi się bardzo zadbany egzemplarz D100. W zasadzie jedyne co mnie do takiej zamiany przyciąga, to fakt, że jest to hednak puszka bardziej profi i posiada magnezową szczelną obudowę co na pewno zwiększa komfort pracy. No i z pewnością znaczenia ma także lepsza ergonomia takiego body, dodatkowe przyciski i przełączniki na obudowie, lepszy dostep do funkcji aparatu. Matryca o tej samej rozdzielczości co w D50, więc jakość zdjeć po podpieciu moich obiekrtwów zapewne się nie zmieni. Czy więc warto zaryzykować i sprzedać D50 kupując D100. Dostępny jest na Allegro za 1499zł - http://www.allegro.pl/item324236923_...y_okazja_.html
    Proszę o radę
    D800, AF-S 24-70 2,8, AF 80-200 f2.8 ED new, Leica X typ 113

Domyślnie

Ja bym na Twoim miejscu dokupił jakieś szkiełko, bądź lampę, ewentualnie przymierzył się do D80. Myślę, że niedługo cena za nówkę spadnie do 1800-1600 za korpus.

Pozdrawiam
    Dlaczego BODY a nie korpus...?

Domyślnie

Ja bym sie skusil, D50 z kitem sprzedasz za przynajmniej 1000 wiec dokladasz 500, to tyle co lampa, lub jakies szkielko
    Wiec dla prawie pro puszki warto.

Rozmowny Awatar ptero
    Miasto
    Korków (dawniej Kraków)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Squier Zobacz posta
    Ja bym na Twoim miejscu dokupił jakieś szkiełko, bądź lampę, ewentualnie przymierzył się do D80. Myślę, że niedługo cena za nówkę spadnie do 1800-1600 za korpus.

Pozdrawiam
    Popieram, poczekał bym na spadek cen d80, ale takim optymistą bym nie był 1600, chyba niet
    Innych mrok pogardy okryje-Jak oni sami w haniebnym milczeniu-ołtarze pradawne ojców porzucili-siebie,dzieci swoje i rasę-na zatracenie skazując-prochy wasze to już wiatr i niepamięć!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mario_s_2007 Zobacz posta
    Matryca o tej samej rozdzielczości co w D50, więc jakość zdjeć po podpieciu moich obiekrtwów zapewne się nie zmieni. ....Proszę o radę
    zmieni się, i to na gorsze. Zostań przy D50.
    jak masz możliwość - zrób sobie na obu body trochę zdjęć mając automatyczny balans bieli (AWB). W różnych warunkach. Róznica czasami będzie kolosalna. D100 ma chyba też mniejszy wyświetlacz LCD. Co mi po przyciskach, jak z fotkami gorzej.
    Poczekaj jak potanieją D80 po wejściu D90, to sobie kupisz D80 (albo nawet D200).
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Spadnie, spadnie cena D80. Już jest za 2200, a następca nawet nie zapowiedziany. D70 też spadł do 1600 za korpus, a ile na początku kosztował.
    Dlaczego BODY a nie korpus...?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Squier Zobacz posta
    Spadnie, spadnie cena D80. Już jest za 2200, a następca nawet nie zapowiedziany. D70 też spadł do 1600 za korpus, a ile na początku kosztował.
    Może i spadnie, ale chyba jednak nie aż do tak niskiej kwoty, a tak nawiasem mówiąc, to takiej przesiadki chyba bym jednak nie zrobił, bo nie miało by to wiekszego sensu. Jak już wolał bym dozbierać trochę więcej i poszukać D200 w dobrym stanie. Po pojawieniu się d300 można czasem trafić dobry zadbany model d200 za np 2800 - 3000 zł i cena też spada. Przesiadka z d50 na d200 miała by myślę zdecydowany sens, a na d80, to już wolał bym zostać narazie przy d50 i dokupić jakiś obiektywik. Na d100 chyba nie zmienię (skoro jakość zdjęć mogła by się pogorszyć).
    D800, AF-S 24-70 2,8, AF 80-200 f2.8 ED new, Leica X typ 113

Domyślnie

d100 napewno nie bedzie robil lepszych fotek, zwlaszcza na wysokim iso

Domyślnie

Ja też bym nie zamieniał D50 na D100, ten ostatni to już dziadek i powinien odejść na zasłużony spoczynek. Jak juz zamieniać to na D200 - super aparat.

Zbanowany
    Miasto
    południowa część Polski

Domyślnie Odp: zamiana D50 na D100 praktycznie nieużywany

Cytat Zamieszczone przez mario_s_2007 Zobacz posta
    Witam. Chciałbym się Was poradzić (jak w temacie). Obecnie od 2 lat używam body D50. Jestem z niego bardzo zadowolony i jak narazie nie bardzo myslałem o jego zmianie, raczej inwestowałem w rozbudowę szkieł. Obecnie jednak zastanawiam się nad przesiadką na, wydaje mi się bardzo zadbany egzemplarz D100. W zasadzie jedyne co mnie do takiej zamiany przyciąga, to fakt, że jest to hednak puszka bardziej profi i posiada magnezową szczelną obudowę co na pewno zwiększa komfort pracy. No i z pewnością znaczenia ma także lepsza ergonomia takiego body, dodatkowe przyciski i przełączniki na obudowie, lepszy dostep do funkcji aparatu. Matryca o tej samej rozdzielczości co w D50, więc jakość zdjeć po podpieciu moich obiekrtwów zapewne się nie zmieni. Czy więc warto zaryzykować i sprzedać D50 kupując D100. Dostępny jest na Allegro za 1499zł - http://www.allegro.pl/item324236923_...y_okazja_.html
    Proszę o radę
    A ja bym zmienił. Chłopie, masz swój rozum? To kieruj sie nim a nie opieraj sie na czyimś.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów