Close

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 38

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    pebees
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    jak body będzie miało powiedzmy z 5 lat (czytaj: po gwarancji), ale mały przebieg i migawka padnie to Nikon PL (albo USA) honoruje te 100 000 i wymienia za darmo?
    Nie, chyba, że masz jakieś cudne wtyki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pebees Zobacz posta
    Nie, chyba, że masz jakieś cudne wtyki
    No to nieciekawie.
    Do autora wątku: nie warto.
    NYCH - Americana

Domyślnie

Dzwoniłem do Nikona, i usłyszałem coś takiego:

..."Nikon nigdy nie twierdził że D200 ma wytrzymać bez problemu 100 tys, nigdy też nie wystawiali certyfikatów, że pociągnie 100 tys"... - i jeszcze że "nigdzie nie pisali że gwarantują że 100 tys bez problemów osiągnie"...

ot to co usłyszałem przez telefon.

Domyślnie

bo to prawda, nikon nie gwarantuje 100 tyś cykli, kluczowe jest słowo "gwarancja" a raczej jego znaczenie w prospektach są wzmianki na temat "testowania" wytrzymałości migawki itp. pojawia się tam wartość 100 tyś. podobnie jak w dla D2X jest wzmianka o 150 tyś cykli.

Domyślnie

cytat "Przewodnik po rozwiązaniach technicznych firmy Nikon" str. 15 wiersz 11
    "Ponadto w firmie Nikon migawki są testowane w takich samych warunkach, w jakich wykonuje się zdjęcia: migawka znajduje się w pierwotnym stanie i jest umieszczona wewnątrz aparatu. Dla najlepszych fotografów na świecie to oczywistość, ale jeśli mówimy, że każda migawka aparatu D2x jest testowana przez ponad 150 tyś. cykli pracy, to naprawdę tak jest."

Gaduła Awatar SlaWasII
    Miasto
    malownicza wieś Słocina, co to już jej ni ma...
    Wpisów
    37

Domyślnie

Jasne! Ja 100tys. osiągnę za jakieś 10-20 lat...

PS
    57,99% ma to i tak gdzieś...
    Ostatnio edytowane przez SlaWasII ; 16-03-2009 o 14:37
    Зоркий 4 | ЛОМО-компакт-автомат | Prakitica MTL50 | D60 | D80 | kilka słoików | Nokia... Szczyt marzeń: D500 | 24-70/2.8

pebees
    Gość

Domyślnie

Yerrusek i prawdę usłyszałeś. Nikon tylko twierdzi, że testował migawkę na X kłapnięć... Prawdę mówiąc, to chyba nigdzie nawet nie mówią, czy ten test się zakończył pełnym sukcesem

Domyślnie

Nie chce mi się wierzyć, że Canon wymienia migawki za free, nawet po gwarancji. Wg mojej wiedzy tam padają szybciej niż w Nikonach.
    Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko

Domyślnie

Hehe
    Trafnie zauważone.
    24355050508080135105200...
    www.jswierad.pl

Domyślnie

hehe fakt sens tego jest zapewne inny niż miał być pierwotnie, tłumacz pewnie nie zrobił tego jak trzeba a ktoś odpowiedzialny za korektę przeoczył

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów