Owoc sobotniego plenerku w formie tryptyku:
Szukaj
Owoc sobotniego plenerku w formie tryptyku:
D40 | 18-55 | SD-2GB | UV-52mm | Trumny z tektury falistej | Patenty | Nikon? | Ostre Koło | RENTANAL
Mogłoby być trochę większe.
Fajne miejsce!
p.s w takim razie już chyba wiem gdzie jadę w najbliższą sobotę![]()
a ja powiem ze nie kupuje. tylko srodkowy kadr kompozycyjnie jest dla mnie do akceptacji ale motyw i tak niezbyt ciekawy. BW takie sobie.
Puszki i słoiki...
No własnie sobie tak patrzę i patrzę na te tzw. industriale - to znaczy obowiązkowo czarno-białe ruiny jakichś przemysłowych hal i instalacji - i nie mogę odnaleźć w nich niczego, co by mnie cieszyło... Ani harmonii, ani kompozycji jakichś szczególnych, ani piękna, ani kadrów brzydkich, ale porywających, ani nawet wesołego, odpustowego kiczu...
Nie twierdzę, że wszystkie industriale są kiepskie, ale naprawdę dawno widziałem jakieś dobre (Niedźwiedź zrobił kiedyś taki, który był dobry). Cała reszta zdjęć wydaje się zadowalać pokazywaniem ruin i epatować 'zarzyganą'* okolicą.
Słowem, jak dla mnie nieciekawie.
* oczywiście zdaję sobie sprawę, że nei było tam literalnych rzygów, ale to takie obrazowe określenie emploi terenu.
A moja kompozycja nad którą siedziałem godzinę na mrozie też Cię nie rusza?
Miało być:
1. Ostre skosy, cięcia, światło, cień (niespokoje życie codzinne)
2. Obłości, mały kontrast (odpoczunek... weekend, urlop)
3. Ostry kontrast, proste lini, skosy (czyli powrót do realiów pracy w szklanym biurowcu na 60tym piętrze)
A wg Ciebie (jak domniewam) wyszło:
1. Nuda...
2. Jeszcze większa nuda...
3. Znowu nuda...
D40 | 18-55 | SD-2GB | UV-52mm | Trumny z tektury falistej | Patenty | Nikon? | Ostre Koło | RENTANAL
No tak - i znowu wyszedłem na takiego, co się czepia bezpodstawnie...
Kompozycje powiadasz, nad którymi siedziałeś... Nie będę się czepiać - może nie widzę, bo za małe... A może wyeksponowane w sposób, który niedomaga... A może należałoby zamiast tryptyku dać 3 duże...
Widzę, i nie chcę wnikać czemu konkretnie, ale widzę, że nie widzę magii. Zamiast magii i całej nadbudowy widzę ruiny.
Przepraszam Cię, że mam takie zdanie.
Skibek - wybacz ale ideologia jakby troche naciągana![]()
Puszki i słoiki...
Nie widze zasadnosci zastosowania tryptyku. Jedyny efekt jaki osiagnales to to, ze zdjecia sa male i niewiele widac. Do mnie nie trafiaja, niestety ani temat ani wykonanie nie przyciagaja wzroku.
Con otro aire... | de noventa | FM2N | Yashica 35 GX | http://malasana.blogspot.com
Moja propozycja odlewni:
Skontaktuj się z nami