Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Red face Przedstawiam moją Luizke ;)

Witam wszystkich na Nikonie .. Nikona D60 mam od 2 dni i uczę sie go . Jest to moja pierwsza lustrzanka.. Czekam na spostrzeżenia, sugestie i opinie na temat moich zdjęc

A Oto moja córcia Luizka w różnych odsłonach..którą już wam przedstawiła tinaga na swoich pierwszorzędnych fotkach !

1.
    [/URL]

2.

3.

Zapraszam do komentowania i pouczania

Domyślnie

Hej
    Obróbka straszna
    1- brudno smutnie
    2- ostra grzywka reszta zablurowana dodatkowo przegięte kontrasty
    3 - Kolor skóry straszny
    Podsumowując mniej PSa :]
    Mało czasu, mało talentu i trochę sprzętu.
    Czasami coś tu wpada

Domyślnie

No i Moniczko ja się wypowiem...
    Wiem jakie trudne są początki, a tym bardziej jak trzeba się nauczyć manualnie ostrzyć, przy tych mikrusach nie jest to łatwe... ale można...
    1. myślę że ta sepia jest za ciężka do tego zdj. i można by przyciąć trochę góry i lewą strone do pierwszego załamania rękawka......na plus jest ostre...
    2.przesłodko wyszła, ale niestety nieostre
    3.też niestety brak mu troche ostrości i wiem że Twoj monitor ma troche inne barwy niż moj, może sprobujemy jakoś go skalibrować...
    Ćwicz ćwicz i się nie zrażaj a będzie dobrze...

Domyślnie

baaardzo zabrakło ostrości...
    ale próbuj dalej, będzie lepiej
    D700, N35/1.8, N50/1.8, S24-70/2.8, N85/1.8, T70-200/2.8, SB900

Domyślnie

Dzieki za podpowiedzi .. mam problemik mały z ta manualną ostrościa lecz postaram sie szybko nadrobić zaległości i dojść jak najprędzej do wprawy ;P

Domyślnie

Najbardiej przyciąga wzrok jedynka. Podoba mi się wyraz twarzy dziecka. Emocja.
    Aczkolwiek średnio

Domyślnie

No więc popróbowalam i wyszły bardziej ostre , aczkolwiek wiem że pewnie dla was to i tak namiastka tego co powinno być

spójrzcie co mi wyszło i jaka obróbke dobrałam

3.

4.

I jak ciuteczek lepiej?

Domyślnie

Witam droga kolezanko, opanowanie calego aparatu w 2 dni jest rzecza niemozliwa, jak koledzy i kolezanki wyzej pisza trzeba duzo cwiczyc jednak sama praktyka nie wystarczy (pewnie troche ludzi bedzie mialo mi za zle ze daje, ale coz chce pomoc) proponuje czesto ogladac forum, zdjecia i komentarze do nich oraz polecam bardzo dobra strone dla "raczkujacych"www.szerokikadr.pl (sam sie z niej wiele nauczylem).
    zdjecia z pierwszego posta juz zostaly skomentowane skupie sie na kolejnych
    1)dobrze wyostrzone na oczy(wyszly wysmienicie- jak dla mnie) kadrowo tak sobie
    2) tu mi sie nie podoba przedewszystkim uciety palec i kawalek drugiej reki.

to tak na szybko zycze coraz lepszych zdjec i podziwiam reczne ostrzenie xD

pozdrawiam i zycze wytrwalosci w zdobywaniu fotograficznej wiedzy

Domyślnie

Witam

Masz pod ręką Mistrzynię od fotografii dziecięcej, więc poprzeczka będzie wysoko Zakładając, że Aga wprowadzi Cię w tajniki tejże fotografii, ja dodam od siebie tylko jedną rzecz: zdjęcie nie ketchup, nie musi być ostre Ale nieostre nie jest równoznaczne z przesunięciem ostrości Natomiast bardzo ważne jest światło - unikaj takiego jak na pierwszym zdjęciu z drugiego wrzutu, nie używaj wbudowanej lampy, jeżeli nie masz zewnętrznej to próbuj przy świetle zastanym, np. z okna, wspomagając się blendą (nawet kawałek prześcieradła jest skuteczny )

Pozdrawiam

Domyślnie

Moniczko na 4 dużo lepiej poszło z obróbką i ładnie wyszło ostre, można by przyciąć jakieś 2 cm z góry...

Uprawnienia umieszczania postów