Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Wątek: Arboretum

Oszczędny w słowach
    Miasto
    okolice Bydgoszcz

Domyślnie

Już czytałem kiedyś ten tutek, a odnośnie wywołania samego nef-a co wykonujesz po kolei?
    NIKON D70s+kit

Domyślnie

Nie używam do wołania rawów PS tylko NX więc chyba kto inny musi poradzić.
    W sumie to forum kipi od informacji, których poszukujesz. Przeglądnij np ten dział http://forum.nikon.org.pl/forumdisplay.php?f=20
    Napewno znajdziesz odpowiedzi na wiele pytań
    Jeżeli chodzi o wołanie w NX to nic dodać-nic ująć tylko to http://forum.nikon.org.pl/showpost.p...4&postcount=59
    Pozdrawiam Marcin
    Galeria

Oszczędny w słowach
    Miasto
    okolice Bydgoszcz

Domyślnie

Też używam NX2, wiec porady mogą być pod NX.
    NIKON D70s+kit

Domyślnie

Masz w poprzednim poście, dodałem linka po edycji.
    Pozdrawiam Marcin
    Galeria

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kulten Zobacz posta
    Po pierwsze balans bieli. Warto sprawdzać sugestię PSa i klikać na Auto tone lub Auto color, często to dobre rozwiązanie (choć nie zawsze). Po drugie prostowanie budynków narzędziem Distort i Perspective to kolejna nieodzowna sprawa. Poza 4, 7 i 8 kadrowanie bardzo mało ciekawe choć to już nie PS . Oglądaj zdjęcia innych i ich naśladuj.

Komentuj zdjęci innych bo dostrzeżenie plusów i minusów to też nauka i pożytek dla smageo siebie jak i innych.
    ładnie podsumowane i dobrze podpowiedziane - nic dodać , pewne rzeczy musisz się nauczyć sam dostrzegać, niestety inaczej sie nie da

Oszczędny w słowach
    Miasto
    okolice Bydgoszcz

Domyślnie

Powiedzcie czy w dobrym kierunku zmierzam:
    1.

2.

3.
    NIKON D70s+kit

kulten
    Gość

Domyślnie

Ja poprawy na lepsze nie dostrzegam.

Domyślnie

kulten, jak but ma dużo dziur - to łatami się nic nie wskóra
    "Często kończy się na formie, nic z tego nie wynika. Po tym jak Marcel Duchamp ogłosił, że pisuar ustawiony na środku jest dziełem sztuki - artystą może być każdy..." - R. Opałka

Oszczędny w słowach
    Miasto
    okolice Bydgoszcz

Domyślnie

Czyli mam rozumieć ze te zdjęcia to kompletna klapa i nie ma sensu starać się ich poprawić?
    W ramach poprawy mojego warsztatu dotyczącego obróbki zabrałem się za lekturę Scott Kelby System 7 punków i jestem już na 3 lekcji...
    NIKON D70s+kit

Domyślnie

kibart, jeśli masz dużo wolnego czasu to zawsze możesz się starać, ale ja bym bardziej myslał o nowych zdjęciach niż o poprawianiu tych, te zdjęcia trzeba poprawić od podstaw - tzn. z apratem w ręku, trzeba poszukać lepszych ujęć, lepszych planów, lepszej plastyki oświetlenia, a nie się zastanawiać którym suwaczkiem posuwać...
    "Często kończy się na formie, nic z tego nie wynika. Po tym jak Marcel Duchamp ogłosił, że pisuar ustawiony na środku jest dziełem sztuki - artystą może być każdy..." - R. Opałka

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów