Mój pierwszy RAW. Kiedy zrobiłem to zdjęcie uznałem, że fajnie ale po co. I jeszcze przez najbliższy rok fociłem w JPGach
Wróciłem do tego RAWa z sentymentu 5 lat później (wczoraj wieczorem), wywołałem i obrobiłem.
Szukaj
Mój pierwszy RAW. Kiedy zrobiłem to zdjęcie uznałem, że fajnie ale po co. I jeszcze przez najbliższy rok fociłem w JPGach
Wróciłem do tego RAWa z sentymentu 5 lat później (wczoraj wieczorem), wywołałem i obrobiłem.
fajna kolorystyka fajne swiatelko podoba sie jednak te druty![]()
I taka kolorystyka była czy taka Ci się podoba?
Druty świetne, nadają klimat.
Krzysztof Paszkiewicz
Świetne drzewa,takie......kalafiorowate...![]()
Pozdrawiam
Andrzej.
No, wywołanie tego RAWa, to mysle, mogłoby byc lepsze![]()
I'm not always right, but I'm never wrong...
Dlaczego tyle cieni pozostawiłeś? Zdjęcie ma swój urok, kolorystyka na plus, czuć kalifornijskie ciepło i tak trochę lata 70-80, Cudowne lata.
dzięki wszystkim za komentarze.
Kwestia podejścia, co to znaczy lepsze? Czy historogram zawsze musi być idealny a wszystko ładnie powyciągane z cięci.
Te cienie to zabieg celowy, oczywiście dało by się z tego RAWa wyciągnąć dużo więcej, ale wtedy mz zdjęcie straciło by klimat ostrego kalifornijskiego słońca.
Zdjęcie wykonane w "mieścinie" zwanej Berkley - miejsca w którym zaczął i rozprzestrzenił się na całą Amerykę ruch hipisowski.
Wspaniałe miejsce gdzie dalej czuć klimat lat 60-70 stąd taka stylizacja (zafarb) fotografii.
How do I do that? I f***ing try. - Gary Vaynerchuk
!BLOG
Czizes...
Piękne, ciepłe foto... lubię takie fotografie, zwykłe miejsca pokazane w jakiś tam sposób... trafia do mnie![]()
Skontaktuj się z nami