Close

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 33

Wątek: Californication

Domyślnie

dzięki wszystkim za komentarze.

Cytat Zamieszczone przez lechupe Zobacz posta
    No, wywołanie tego RAWa, to mysle, mogłoby byc lepsze
    Kwestia podejścia, co to znaczy lepsze? Czy historogram zawsze musi być idealny a wszystko ładnie powyciągane z cięci.

Te cienie to zabieg celowy, oczywiście dało by się z tego RAWa wyciągnąć dużo więcej, ale wtedy mz zdjęcie straciło by klimat ostrego kalifornijskiego słońca.

Zdjęcie wykonane w "mieścinie" zwanej Berkley - miejsca w którym zaczął i rozprzestrzenił się na całą Amerykę ruch hipisowski.
    Wspaniałe miejsce gdzie dalej czuć klimat lat 60-70 stąd taka stylizacja (zafarb) fotografii.
    D 80 + szklarnia, Canon 5D + szkła

zapraszam na stronę grupy fotograficznej: JastalFotoGrupa

Domyślnie

Świetne, naprawdę super.

Wybieram się do Kaliforni jesienią. Mam nadzieję, że do tego czasu nie zbankrutuje

Domyślnie

No naprawdę super...

Wybieram się do Kaliforni jesienią. Mam nadzieję, że do tego czasu nie zbankrutuje
    Ty czy Kalifornia?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jessus Zobacz posta
    .....
    Kwestia podejścia, co to znaczy lepsze? Czy historogram zawsze musi być idealny a wszystko ładnie powyciągane z cięci.

Te cienie to zabieg celowy, oczywiście dało by się z tego RAWa wyciągnąć dużo więcej, ale wtedy mz zdjęcie straciło by klimat ......
    dokładnie czasmi zbyt techniczne podejscie "psuje" fotkę (oczywiscie myslę o klimacie) w tym wypadku całkowicie się zgadzam z autorem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zbigniew Zobacz posta
    Świetne, naprawdę super.

Weź mnie, weź! Mogę nosić za tobą torbę ze sprzętem
    Cholera jak patrze na zdjęcia takie jak to, to łezka w oku mi się kręci!

Gdybym wtedy umiał to co teraz..
    D 80 + szklarnia, Canon 5D + szkła

zapraszam na stronę grupy fotograficznej: JastalFotoGrupa

Domyślnie

No zawodowo się wybieram - przecież nie na wycieczkę - musiałbym wtedy całą rodzinę zabrać Ale tak czy siak miejsce mam bardzo ochotę zobaczyć - mam dosyć wschodnich Stanów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez borregaard Zobacz posta
    Świetne drzewa,takie......kalafiorowate...
    Raczej mocno zarośnięte wierzby ale nie ma co drzewka bardzo 'egzotyczne' jak dla mnie
    How do I do that? I f***ing try. - Gary Vaynerchuk
    !BLOG

Piotr_ek
    Gość

Domyślnie

Czizes...
    Piękne, ciepłe foto... lubię takie fotografie, zwykłe miejsca pokazane w jakiś tam sposób... trafia do mnie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jessus Zobacz posta
    dzięki wszystkim za komentarze.

Te cienie to zabieg celowy, oczywiście dało by się z tego RAWa wyciągnąć dużo więcej, ale wtedy mz zdjęcie straciło by klimat ostrego kalifornijskiego słońca.

Zdjęcie wykonane w "mieścinie" zwanej Berkley - miejsca w którym zaczął i rozprzestrzenił się na całą Amerykę ruch hipisowski.
    Wspaniałe miejsce gdzie dalej czuć klimat lat 60-70 stąd taka stylizacja (zafarb) fotografii.
    Na tej ulicy żadnego mz ducha hipisowskiego nie widać, a sam zafarb bardzu luźno kojarzy mi sie z samą miejscowością.
    Może jakbys pokazał uniwersytet...

A poza tym Berkley jest świetnie sfotografowane w Absolwencie Nicholsa.
    Jest tam i duch i jak najbardziej poprawny balans bieli bez zadnego uszczerbku dla klimatu.
    I'm not always right, but I'm never wrong...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez borregaard Zobacz posta
    Świetne drzewa,takie......kalafiorowate...
    Na sterydach

Fotka niby nic a jednak ma cos w sobie. Nie wiem co ale kurcze, przyjemnie sie patrzy

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów