Close

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 41

Wątek: Grip do D90

Domyślnie

Witam, z MB-D80 ok 15cm wysokości
    pa pa para tu du... www.2Dstudio.de

Domyślnie

już gdzieś pisałam, mam deltę do d80 i spisuje się nieźle. Cena też przystępna 215zł na foto tipie. Tyle, że to wersja bez lcd i tych bajerów, niemniej mi to nie potrzebne. Nic nie piszczy, nie trzeszczy, grzeczny grip, jak oryginał

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Podkarpacie

Domyślnie

Witam.
    Mam do was koledzy pytanko - czy Nikon D90 + obiektyw Nikkor 18-105 VR + grip OPTICAM N90 co są w ofercie sklepu Fotojoker to warte tej ceny.?? ( 3499 )
    Czy lepie zakupić sam aparat.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ratg Zobacz posta
    Witam.
    Mam do was koledzy pytanko - czy Nikon D90 + obiektyw Nikkor 18-105 VR + grip OPTICAM N90 co są w ofercie sklepu Fotojoker to warte tej ceny.?? ( 3499 )
    Czy lepie zakupić sam aparat.
    Myślę że się nie opłaca. Kupując oddzielnie body i ten obiektyw zapłacisz (według cen na stronie Fotojoker) 3216. Dorzucasz ok 300 stówek i masz najlepszy zamiennik oryginalnego gripa jaki jest dostępny na rynku czyli alpha. O tym OPTICAm-ie pierwsze słyszę i na twoim miejscu nie pakowałbym sie w jakieś szemrane gripy.
    D90|N35 1.8|N50 1.8|N18-70|N55-200|Pentacon 135 2.8|SB-600|MB-D80|dwa statywy i parasolka

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Podkarpacie

Domyślnie

Tez tak myślałem że ten grip to nic dobrego bo nigdzie na necie ani w sklepach nie można do dostać.Dzięki.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ratg Zobacz posta
    Tez tak myślałem że ten grip to nic dobrego bo nigdzie na necie ani w sklepach nie można do dostać.Dzięki.
    Sprawdź w Fotojoker Tesco w Rzeszowie, chyba widziałem taki zestaw.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Lublin/Kraków

Domyślnie

Ja tez mam orginalny grip do mojego D90, ale kupiłem go w stanach po przeliczeniu na polskie złote za 250 zł (nówka). Teraz patrze na allegro http://allegro.pl/nikon-battery-grip...272018140.html i szok! Prawie 650 zł! Za tę cenę nigdy bym nie kupił gripa, wolałbym zamiennik, które wcale nie są aż takie złe. Wiadomo mają gorszą jakoś i spasowanie materiału, ale głównie chodzi o poprawienie ergonomii. Nie muszę przypominać, ze cenę powyżej mamy prawie nikkora 35 f/1.8, z którego będzie o wiele lepszy pożytek niż z wypasionego orginalnego batterypack'a. Za grip do puszki z półki cenowej D90 grip za 250 zł to max, bo jeszcze trzeba kupić przecież przynajmniej jeden akumulator. W tym przypadku polecam już orginalne Nikonowskie, choć ja się osobiście nigdy nie zawiodłem na firmie Hahnel (aku są produkowane w Irlandii) Polecam też gripy Hahnel w porównaniu do delty, duża różnica na plus oczywiście. Na zakończenie apeluje nie wydawajcie takiego szmalu na kawałek plastiku pod pucha, bo nie warto! Z gripem nie będziesz robił lepszych zdjęć, lepiej przeznaczyć te prawie 650 zł na sprzęt autentycznie do robienia zdjęć, badź edukacje. Pozdrawiam!
    Nikon D300 / D90/ D70 | T 12-24 |S 24-70 f/2.8 | N 70-200 VR | 35 f/1.8 | N 50 f/1.8 D| 85 f/1.8 | SB-600 | SB-900 | Lee Filters ND |

Domyślnie

Mialem Alphe ale zmienilem na oryginal bo zamiennik rozladowywal mi aku , teraz jestem zadowolony.
    FX

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Lublin/Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez barto28 Zobacz posta
    Mialem Alphe ale zmienilem na oryginal bo zamiennik rozladowywal mi aku , teraz jestem zadowolony.
    Wcześniej miałem do D300 i D70 gripy firmy hahnel i nie było problemów. Słyszałem, ze właśnie w delcie rozładowywanie aku jest częstą przypadłością.
    Nikon D300 / D90/ D70 | T 12-24 |S 24-70 f/2.8 | N 70-200 VR | 35 f/1.8 | N 50 f/1.8 D| 85 f/1.8 | SB-600 | SB-900 | Lee Filters ND |

Domyślnie

kupiłem niedawno gripa do D80 zamiennik firmy Alpha, byłem zapewniany, że zwrotów nie było z tytułu rozładowywania aku niestety mam ten problem i czekam na wymianę, wolał bym oryginała no ale co zrobisz lepiej zainwestować w coś przydatniejszego, mogę polecić Alphe, trafiają się jednak takie ewenementy, należy od razu wymienić, grip może zepsuć akumulator

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów