Wstawiam na razie jedno, ale bedzie wiecej.
1.
Jeszcze druga Aga
2.
![]()
Szukaj
Wstawiam na razie jedno, ale bedzie wiecej.
1.
Jeszcze druga Aga
2.
![]()
bardzo fajne... czekam na więcej![]()
D7200
Dodam jeszcze dwa
3.
4.
![]()
tylko jedynka
super
reszta nie przykula uwagi
www.facebook.com/kpaprocki
|| D3 x2 || 14-24 2.8 || 24-70 2.8 || 70-200 2.8 || 16 2.8 fisheye || 24 1.4 || 50 1.4 || 85 1.4 || Apple system || cała masa dodatków.
5 najfajniejsza.
1 jak jest ok. Uwagę odwraca poręcz.
jasno, ładnie, składnie
się podoba, ale ograniczałbym liczbę krawędzi na fotkach do minimum... rozpraszają... zwłaszcza na jedynce.
na piątce jest dużo lepiej choć jest przecież podobna.
good.
zwierciadlanki: D800 D750 D3 D300 F65
nikkory: 14-24/2.8 20/2.8 28/2.8 50/1.8 70-200/2.8 VR
manual: zenitar 16/2.8 fish, helios 44/2
SB900 frotto cokin lowepro epson L800
Czekałem na ósemkę. Tej gratuluję. Reszta nie pasuje mi z następujących powodów. Zdjęcia z góry. Ciężko mi to określić, ale nazwę to tak: wymęczone kadry. Na każdym zdjęciu starasz się modelkę wpasować w ramy dokładnie, tak by się cała zmieściła i tylko troszkę marginesu zostało. A reszta jak tam wyjdzie, to już mniej istotne. Takie jest wrażenie, ale w praktyce okazuje się, że mylne, bo obciąłeś tu but, tu kolanko. Ale wrażenie pozostało. Kolorystyka do mnie nie przemawia, ale..... No i właśnie wyjątkiem jest ostatnie zdjęcie. Zastanowiłem się dlaczego. I doszedłem do wniosku, że chodzi o kolor niebieski, czy granat i ich odcienie. W tej tonacji są one bardzo kontrastowe i widocznie to mnie razi. A na ostatnim zdjęciu ich nie ma!
Jeszcze jedna rzecz tycząca się otoczenia. Nie wykorzystałeś go. To znaczy wykorzystałeś tylko część, jako podpórki, jako jednolite tło, jako siedziska. Ale cała geometria miasta to nie koresponduje z kadrami. Szkoda, choć być może za dużo wymagam (i nie taki był zamysł przecież) - bo to jest akurat dość specyficzna i trudna sztuka. Aktualnie, miasto bardziej przeszkadza niż pomaga tym zdjęciom.
Ósemka świetna! Piątka również mi się podoba. Aczkolwiek nie jestem zwolennikiem takich kolorów.
NEX 5N i M42
"Twoje słowa, głupcze, będą cię kiedyś sądzić..."
Skontaktuj się z nami