Close

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 40

Wątek: Ukraina

Domyślnie

świetne zdjęcia, dla mnie faworyci to 3 i 10 ale jak już pisałem świetne zdjęcia, Ukraina ma ten klimat....

Domyślnie

Świetne. Zwłaszcza 2 i 11.
    D300 i kilka butelek z denkiem ale bez szyjki...

Domyślnie

2,7,10,14 - Swietne
    Reszta rowniez ciekawa, ale przycmiona przez powyzsze

Pozdrawiam

Powered by D80

Domyślnie

uff przegladam, przegladam i w koncu trafilem na dobry material ;D

Domyślnie

Numer 10, to jest to, fantastycznie podany kontrast zycia ukrainskiego.
    D700,D200, F100, F, F2, F3, EL, FE2, Nikkormat FT2, Nicca Tower, Canon A1, F1, FTb, Olympus E1, OM1, OM10, Kodak 35, Pentax SP2, ME, Ricoh KR, 500G, Fuji i ZenitE

Domyślnie

gratuluje rewelacyjnych kadrow i bardzo ladnej obrobki b&w, pozdrawiam
    Bolos

Domyślnie

2,4,5,9 i zwłaszacza 10. Te foty są bardzo dobre. Reszta taka sobie. Do reportażu brakuje kilku zdjęć, które dałyby odpocząć od ogólnych planów. Widzę, że na blogu masz jeszcze kilka ciekawych fot. W końcu coś ciekawego w dziale reporterka na tym forum.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Z południa

Domyślnie

Z ogromu pochlebnych opinii wnioskuje, że praktycznie nikt z komentujących nie zna się na reportażu. Przykre . Przepraszam, jeżeli tym zdaniem kogoś uraziłem, ale takie są fakty. Niektóre zdjęcia wrzucone do tego niby reportażu są dobre, ale większość to zwykłe uliczniki, które mogły powstać zarówno w Polsce, w Czechach czy też Estonii. Nie opowiadają żadnej historii i trzeba mieć naprawdę bujną wyobraźnie by powiązać je z Ukrainą. Do tego między zdjęciami brakuje spójności, a ona jest niezbędna w tego typu zdjęciach.
    Obejrzy sobie np. esej fotograficzny Rafała Milacha pt. "Young Russia" i zrozumiesz o czym pisze.

Domyślnie

9 bardzo mi się podoba mam słabość do takich zdjęć, zawsze mi się wtedy włącza wyobraźnia o czym rozmawiają jak wyglądają.

10- rewelacyjne oddanie kontrastu ludzi z reklamy z przemęczonymi szarą rzeczywistością pasażerami autobusu.

2- bardzo fajnie wykadrowane zdjęcie jak dla mnie. Czytam od lewej strony po ręce na twarz, potem mężczyzna za oknem a następnie zwracam uwagę na perspektywę autobusu - takie prowadzące oko linie.

no ale to tylko moje opinie jako amatora.
    “Na wiosnę jak co roku miliony amatorów fotografii wychodzą z domu by powtarzać wciąż te same, nudne ujęcia Zapytani, po co to robią, zwykle nie potrafią wskazać powodu”

Domyślnie

w stylu Gerda Ludwiga,extraordinario

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów