Close

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 61

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez avallardi Zobacz posta
    No właśnie szybkość pracy NX'a to porażka i m.in. dlatego pozostaję wierny ACR. Tu szybkość obróbki NEF'ów to po prostu bajka. I mimo ograniczoności ACR w Elements w stosunku do CS3 potrafię uzyskać taki efekt na zdjęciach jak chcę.
    Co do wydatków (porównując PSE 7.0 i NX2): nie dość, że NX jest droższy to może się jeszcze okazać, że nasz komp nie radzi sobie i trzeba ponieść dodatkowe koszty, aby zmodernizować sprzęt. A na koniec może się okazać, że i tak muli. Dla cierpliwych jak znalazł.
    Bardzo dobrze świadczy o Tobie że możesz więcej z mniej! Jednak porównując PSE z NX2; cena niewiele się różni a możliwości już TAK, ze wskazaniem na NX2 który potrafi więcej i właściwie szybciej. Wbrew wstępnej powolności w NX2 nie musimy robić masek, które czas zabijają i to w kwadrofonii. Sprzęt wcześniej czy później i tak trzeba wymienić bo nie tylko programy graficzne nie chcą biegać!
    Pozdrawiam,
    Grzegorz

Domyślnie

Odnośnie czytania NEF i Photoshopa wszystko jest TUTAJ
    pozdrawiam Sebastian

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tr0n Zobacz posta
    Odnośnie czytania NEF i Photoshopa wszystko jest TUTAJ
    Dzięki, bardzo ładnie dokonałeś zestawienia pełnego Photoshopa i Elementsa
    Wojtek: Trochę sprzętu jest, ale mało czasu.

Domyślnie

Avallardi, to prawda, absolutnie nie chcę się spierać, ale porównaj wyniki z obu programów, najlepiej ze skopanego ujęcia. Nie tylko WB, ale ogólny widok, rozkład kontrastów i przebarwień. Tak czasami wyśmiewaną plastykę obrazu i postaraj się dostrzec różnicę, bo ta zapewniam cię jest.

Domyślnie

Podłączę się... ponieważ pomimo poszukiwań jasnej odpowiedzi nie znalazłem. W stosunku do Adobe Photoshop CS3, z jakich funkcji jest okrojony jest PSE7 ?

Domyślnie

Ja też mam pytanie. Posiadam PE 5. Zainstalowałem do niego różne dodatki, które można znaleźć w sieci np. krzywe, maski, linie pomocnicze itp. Czy w PE 7 też istnieje taka możliwość, czy ktoś to robił i może stwierdzić, ze to działa.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zen Zobacz posta
    Podłączę się... ponieważ pomimo poszukiwań jasnej odpowiedzi nie znalazłem. W stosunku do Adobe Photoshop CS3, z jakich funkcji jest okrojony jest PSE7 ?
    Sam ACR w PSE jest okrojony - posiada tylko pierwsza zakladke, druga z wyostrzaniem i odszumianiem oraz trzecia z
    wyborem profilu. Tego za specjalnie obejsc sie nie da.

Duzo roznic jest w samym obszarze edycji, czesc brakow PSE7:
    - krzywe ( da sie zaaplikowac jako plugin)
    - mieszanie kanalow ( da sie aplikowac jako plugin)
    - grupowanie warstw
    - szybka maska - maske mozna nalozyc tylko na warstwe korekcyjna
    - i jeszcze troszke.

... jednak za ta cene nie ma chyba nic wygodniejszego w uzywaniu, a funkcjonalnosc jak dla amatora
    jest chyba wystarczajaca.

Domyślnie

Dość irytujący jest brak funkcji do korekcji aberracji chromatycznej (a funkcja korekcji dystorsji działa średnio). Natomiast za 85 zł można dokupić PTLens który działa idealnie.
    Nikon Z6 II, 14-30/4S, 24-120/4S, 50/1.8S, 85/1.8S, 50/2.8MC, 40/2, Tamron 70-180/2.8 G2
    Fuji S5 Pro, 35/2D, 50/1.4D

Domyślnie

A może ktoś napisze jakie zostały wprowadzone zmiany w Elements 7 w stosunku do 6.
    Wojtek: Trochę sprzętu jest, ale mało czasu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wojteksw Zobacz posta
    A może ktoś napisze jakie zostały wprowadzone zmiany w Elements 7 w stosunku do 6.
    Tutaj recenzja Photoshop Elements 7 po polsku
    Tutaj EN co nowego w Photoshop Elements 7

Wreszcie powinna ukazać się również zapowiadana od dawna książka o Photoshop Elements 7. Można już nawet pobrać przykładowy rozdział
    Ostatnio edytowane przez Tr0n ; 15-04-2009 o 18:15
    pozdrawiam Sebastian

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów