Close

Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Bez pleców

Domyślnie Bez pleców

Przysięgam, prostowałem, ale po zabiegu wyglądał na nienaturalnie skręcony Jak zechcecie napiszcie coś, poradźcie...pzdr!

pozdrawiam - M.
    D50/F801/PiSix, N 18-70, N 50 1.8, S 105 2.8, S 10-20, KIRON 70-210 4, SB-800 i inne szpeje...

OKO KOTA

Domyślnie

wygląda jak atrapa
    D3S / D700 / 14-24 2,8 / 24-70 2,8 / 70-200 2,8 / 35 1,4 / 85 1,4 / SB-800 / SB-900 / NEC PA 271W / i inne takie....

Domyślnie

ctrl + A, ctrl T, potem przytrzymujesz ctrl, lapiesz za lewy gorny rog i dajesz w lewo az sie wyprostuje(w PS)... inaczej to nie przejdzie
    jakies tam fotki : trzymać ręce na piersiach panienek i patrzeć na chmury typu cumulus w kolorze białym...

Cytat Zamieszczone przez ArtX Zobacz posta
    ctrl + A, ctrl T, potem przytrzymujesz ctrl, lapiesz za lewy gorny rog i dajesz w lewo az sie wyprostuje(w PS)... inaczej to nie przejdzie
    Widzisz, wyprostować wyprostowałem (czytałem owiany sławą tutek bąbla), piony były jak się patrzy, ale wynik tego był taki, że front budynku wydawał się skręcony - brzeg z lewej strony kadru po zabiegu sprawiał, że prawa strona zdawała się lecieć na plecy. Tak to powinno wyglądać? Bo dla mnie naturalniej jest jednak tak...
    pozdrawiam - M.
    D50/F801/PiSix, N 18-70, N 50 1.8, S 105 2.8, S 10-20, KIRON 70-210 4, SB-800 i inne szpeje...

OKO KOTA

bombel
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez peludito Zobacz posta
    Widzisz, wyprostować wyprostowałem (czytałem owiany sławą tutek bąbla), piony były jak się patrzy, ale wynik tego był taki, że front budynku wydawał się skręcony

Taaa... Bo widzisz - skupiłeś się nie na tym, co miałeś zrobić. Miałeś wyprostować perspektywę, a nie tylko trzymać się pionów.

Zauważ, że w dwóch poniższych przypadkach piony są za każdym razem, a perspektywa się znacznie różni (celowo przerysowałem, żeby uwidocznić różnicę). Idzie o to, żeby perspektywa była dobre, nie tylko piony. Jeśli miałeś coś poskręcane - znaczy, że się nie przyłożyłeś.

Uprawnienia umieszczania postów