Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Wątek: pomocy!

Domyślnie pomocy!

Niedawno kupiłam sobie statyw mg-3 vanguard, ale moje roztrzepanie doprowadziło do zgubienia szybkozłączki. Bez tej części statyw jest bezużyteczny, a użyłam go zaledwie raz. Pytałam w sklepie gdzie kupiłam statyw czy mogłabym zmierzyć wymiary szybkozłączki. Niestety już ich nie było w sklepie. Kupiłabym przez internet, ale nie znam dokładnych wymiarów i nie chcę kupować kota w worku. co robić?

Domyślnie

w zamówieniu podać dokładny symbol statywu - i to wystarczy
    puszki, słoiki i troszkę światła w ciemności

Domyślnie

Nie jestem pewien w 100% ale ta płytka nazywa się chyba QS-36 .
    nikon d700 ,nikkor 35mm f/2 , nikkor 50mm f/1.8 , sigma 150mm f/2.8 , sb-900 , grip , lowepro slingshot 300 aw , manfrotto 055xprob + 808rc4 , kilka filtrów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mango Zobacz posta
    Nie jestem pewien w 100% ale ta płytka nazywa się chyba QS-36 .
    Dokładnie, QS-36.
    Nikon Z6 III, Nikkor Z 14-24/2.8 S, Nikkor Z 105/2.8 mc S, Viltrox 35/1.2 LAB, Leofoto Ranger LS-254C + LH-30

Domyślnie

dzięki. Szukałam już wszędzie tej szybkozłączki QS-36 i nigdzie nie ma!
    cóż... będe musiała kupic nowy statyw. A może nową głowice. Myślicie, że opłacałoby się?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mylenka91 Zobacz posta
    cóż... będe musiała kupic nowy statyw. A może nową głowice. Myślicie, że opłacałoby się?
    zanim wydasz pieniądze, przejdź się ze statywem do dobrego sklepu foto. Poprzymierzaj płytki od różnych statywów, może któraś podpasuje

Domyślnie

Tak to jest, jak się kupuje dziwne stytywy niestety, nie ma to jak manfrotto, nie za drogi a b.dobry i z pasowaniem częsci bez problemu.....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mylenka91 Zobacz posta
    Mozna kupic w UK - http://www.scopesnskies.com/prod/Van...-36quickr.html.
    pzdr Karol
    D90 | N18-105 VR | N50 1.8D | Σ10-20 3.5 | SB-900 | Benro A-600EX + BH-2 | ...

Domyślnie

Nie doszukałem się niestety kto jest polskim importerem Vanguarda a myślę że tam w pierwszej kolejności powinnaś uderzyć. Chyba że już tak zrobiłaś.... wtedy faktycznie zostaje Ci imporcik płytki albo zakup nowego statywu. Stary zawsze będziesz mogła użyć np pod oświetlenie (troszkę pewnie kombinując )
    Nikon Z6 III, Nikkor Z 14-24/2.8 S, Nikkor Z 105/2.8 mc S, Viltrox 35/1.2 LAB, Leofoto Ranger LS-254C + LH-30

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BlackRoger Zobacz posta
    Nie doszukałem się niestety kto jest polskim importerem Vanguarda
    Tez szukalem i jedyne co znalazlem to info z 2005 r., ze dystrybutorem w PL zostala firma Fotopartner z Lodzi - niestety strona nieaktywna. Czyzby aktualnie Vanguard nie mial w Polsce oficjalnego dystrybutora ?
    pzdr Karol
    D90 | N18-105 VR | N50 1.8D | Σ10-20 3.5 | SB-900 | Benro A-600EX + BH-2 | ...

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów