Close

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 54

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Zaraz przetestuje czy odpale to cudo na PIII 500 z 128 MB ramu...
    corka studentka ma "spadkowy" PIII 800 i 512MB i stara wersja NC była w stanie doprowadzić
    mnie do samobojczych mysli - ale może to stąd, że grafik w studio ma dwuprocesorowego
    G5 - i wszystko w biurze czy domu jak ma milisekundy opóźnienia to dostaje szału ....
    dlatego bywa, iż wychodzę z hipermarketu zostawiajac wózek przy kasach, jesli widze że
    musze poczekac dłuzej niż trzy minuty ) taki juz jestem....

[ Dodano: Wto Lut 15, 2005 2:52 pm ]
    Moze musisz sobie wiekszy monitor zapodac...ktos tam wczesniej pisal, ze po zmianie monitora na wiekszy programu mu szybciej smiga
    dziwne - przecież wtedy dłuższa jest droga od krawędzi do krawędzi…
    moim zdaniem szybciej będzie na 14calach

Domyślnie

czmu po zainstalowaniu apdejta do 4.2 mam niedostępne d-lightning ktoś wie może ???
    boli mnie kolano czasem

Domyślnie

Nikt o takiej przypadłości jeszcze nie pisał - możesz rzucić jakimś zrzutem ekranu ?
    Pozdrawiam,
    Krakus
    D70|kit|N AF50/1,8|N AF 70-210/4-5,6|N AF 85/1,8|SB-800

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Radom (obecnie)

Domyślnie

Witam,
    na moim xp 1500+ i 768 ramu nowy nikon capture działa nieco szybciej niz poprzedni.
    Pozdrawiam
    Krzysiek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzysiek
    Witam,
    na moim xp 1500+ i 768 ramu nowy nikon capture działa nieco szybciej niz poprzedni.
    no, widze ze niezbadane są moce i zdolnosci komputerów....
    zwłaszcza do wku..a ich włascicieli

PS.
    i bardzo bardzo dziekuje że już nareszcie mam całego "Nikona" nad glową
    bo tak "Niko.." to też mnie denerwowało jakos Nerwowy jestem chyba.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krakus
    Nikt o takiej przypadłości jeszcze nie pisał - możesz rzucić jakimś zrzutem ekranu ?
    tak spoczko, podeślę... a sprawa ma się tak - zainstalowałem 4.2, odpalam i co widzę - d-lightning z czerwonym X-em... no i jeszcze dwie funcje podobnie mają (nie pamiętam jakie, ale zrzuty zrobię), cos mi tu nie gra...
    boli mnie kolano czasem

Domyślnie

d-lightning z czerwonym X-em
    po prostu kliknij na ten X - to funkcja dodatkowa, jako opcja ratowania fotki a nie standardowo uruchomiona. Inne iXy masz przy Vignette Control i Fisheye Lens .
    PS.
    niestety zwracam uwage ze ta wersja ma jakieś funkcje szpiegowskie
    czego nie ujawniały poprzednie - kiedy mam uruchominy program i neo
    firewall zawsze zglasza próbe nawiazania komunikacji przez cos nowego, czego nie widac gołym okiem co nazywa sie NikonServiceMessanger. Nieładnie....

Domyślnie

no ja klikam na ten X i wysuwają mi się panele sterujące ale nic nie mogę nimi zrobić - wszystko niedostępne - czy one odpalają się wtedy jak wczytaną mam fotę - bo u mnie w żadnym przypadku nie działają...
    boli mnie kolano czasem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzysztof jot
    kiedy mam uruchominy program i neo
    firewall zawsze zglasza próbe nawiazania komunikacji przez cos nowego, czego nie widac gołym okiem co nazywa sie NikonServiceMessanger. Nieładnie....
    Start -> Control Panel -> Add/Remove Programs -> Nikon Message Center -> Remove
    i po kłopocie

Nikon Message Center został wprowadzony w Picture Project i ma zadanie informować użytkownika o nowych werjsach oprogramowania, zarówno zainstalowanego na komputerze jak i firmwaru do aparatu (po odpowiedniej konfiguracji). Ja wywaliłem. Zbędny zapychacz dysku.
    D70 | Nikkor 18-70 f/3.5-4.5G DX | Sigma 70-300 f/4-5.6 II | Nikkor 50 f/1.8 D | SB-600

Domyślnie

Zachęcony tą dyskusją zainstalowałem upgrade. Poszło jak po maśle. Nowe funkcje fajne. NEF-y otwierają się szybciej niż w 4.1. W ogóle z szybkością nie zauważyłem problemów. Moja konfiguracja: PIV 2,8GHz HT, 1,5 GB RAM Dual Channel, płyta główna Intel z chipsetem 875, karta nVidia Quadro NVS 32 MB na magistrali PCI! Program jest zasobożerny - po otwarciu 4 NEF-ów i ich maksymalnym powiększeniu (1600%) zostało ok. 500 MB fizycznej pamięci. Lepiej nie próbować używania równolegle innych aplikacji - ślamazarzą się strasznie. Ogólnie jestem na TAK.

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów