Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 23 z 23

Wątek: Zjawisko VR

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez okoterroru Zobacz posta
    Echhh tomjak - ty ciągle swoje, uparłeś się, że ja już nie mam co fotografować i skupiłem się wyłącznie na statych monitorach i razem z samek twierdzicie, że ja ślepo wierzę w VR z dwusekundowym czasem naświetlania. Otóż zaprzeczam powyższym. Ani nie zajmuję się fotografią starych monitorów, ani ślepo nie wierzę w VR i też, jeżeli to tylko możliwe staram się go nie wykorzystywać. Zauważyłem takie coś i chciałem to fizycznie wyjaśnić, jeżeli nie potraficie, to faktycznie po co wdawać się w bezsensowną dyskusję.
    Poniższe chciałeś fizycznie wyjaśnić?
    D80, 18-200VR ustawiony na ogniskową 50mm, siedzę około 70 cm od monitora, tryb M, przysłona 5,6, światłomierz pokazuje prawidłową ekspozycjęę dla czasu 2s, robię zdjęcie. Przy moich niezbyt stabilnych dłoniach (lata treningu w podnoszeniu kieliszka) i czasie naświetlania 2s literki na ekranie są oczywiście rozmazane przez poruszenie ale czytelne. Teraz to samo zdjęcie, tyle, że z VR - jedna wielka maza, nic nie odczytam. Kilkanaście razy powtarzam to doświadczenie i za każdym razem ten sam wynik. Spodziewałem się, że będzie dokładnie odwrotnie. Co jest przyczyną, czy VR nie radzi sobie z dłuższymi czasami?
    Jaja sobie robisz - idź na jakąś polibudę i poproś psora o zrobienie wywodu nt. wpływu na zdjęcie dwusekundowego naświetlania popartego drganiami.
    Szkoda czasu na takie gadki.

Domyślnie

samek - tak, szkoda gadki z tobą, bo nie rozumiesz o co mi chodzi.

Domyślnie

Masz rację. szkoda czasu na to bicie piany.
    Zamykam.
    Jacek

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów