Close

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 36 z 36

Domyślnie

został juz jeden D80 drugiego właśnie córka dostała w swoje rączki, przebieg 0 cena 1899 zł został jeden na wystawce za szkłem z dala od klientów. Ogladałem wygląda wizualnie Ok. jak komus potrzeba służę informacją gdzie gablotka z D 80 się mieści.
    D700 N 24-70 + inne klamoty

seek & destroy
    Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...

Domyślnie

Drogi autorze.
    Potraktuj to jako "frycowe" - sam pomyśl - ile się dzięki temu zakupowi nauczyłeś? Ufam, że sporo.
    Skoro nadszedł czas na wymianę body, znaczy to, że poczyniłeś spore postępy w umiejętności posługiwania się sprzętem oraz pewnie i samej fotografii. A to spory sukces i powód raczej do radości
    Zatem nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem. D40 potraktuj jako po prostu narzędzie, które pozwoliło Ci się sporo nauczyć za stosunkowo nieduże pieniądze, a teraz - cóż - trzeba iść dalej.
    I oczywiście, żę będzie to kosztować. Jednak kto nie inwestuje...

Udanych kadrów i zadowolenia z nowego sprzętu, jakikolwiek by on nie był!
    24355050508080135105200...
    www.jswierad.pl

Oszczędny w słowach Awatar Patko21
    Miasto
    Northampton UK

Domyślnie

Byłem szczęśliwym posiadaczem samsunga gx-10 (to samo co pentax k10d).Piszesz że focisz koncerty(czyli ciemnica straszna).W takich warunkach autofokus w pentaksie to tragedia.Z tego głównie powodu sie przesiadłem na N.Co do jakości wykonania to rzeczywiście gx-10 był pancerny w porównaniu z d90.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Bielsk Podl.

Domyślnie

cyt. "OGÓLNOPOLSKI SERWIS PRODUCENTA ! NAJNOWSZY model aparatu cyfrowego NIKON" Ten Sprzedawca też troszkę się spóźnił...
    D300s/N24-70/N80-200/N50f1.8/SB900/MF

Domyślnie

Witam,

dziękuję wszystkim za pomoc i porady !

Przyznam że cały czas mam mętlik w głowie... parę postów wcześniej byłem już prawie zdecydowany na zakup D70S ( brakuje mi jednak śrubokręta w D40 ) , jednak po krótkim zastanowieniu i rozpisaniu "ZA" i "PRZECIW" pomyślałem sobie, że poszukam D80 w przystępnej cenie... no i znalazłem za kwotę PLN 1799,- mogę nabyć nowe BODY z gwarancją NIKONA.

Wydaję mi się że przesiadka z D40 na D80 jest dobrym pomysłem i przyniesie mi to same korzyści ( poprawcie mnie jeśli się mylę ).

No ale jako że człowiek podatny na wpływ otoczenia to przez chwilę zastanawiałem się nad zakupem D90.

Cenowo byłoby dla mnie jeszcze przystępnie, matryca o niskim poziomie szumów - dla mnie bomba ! z tym że... czy ja wykorzystam to co oferuje mi D90 ? pewnie nie...
    przy założeniu że mam na tą chwilę możliwość zakupienia D80 za PLN 1800,- to czy warto płacić za ten brak szumów aż... PLN 3300,- ( samo body, cena z allegro ) - nie wydaje mi się... kurcze sporo kasy bym musiał jednak dopłacić bo PLN 1500,- .

olaboga za tą sumę wolę kupić lepsze szkło, albo zaopatrzyć się w kilka pozycji książkowych o fotografii. no i tak jak już pisałem "...Wydaję mi się że przesiadka z D40 na D80 jest dobrym pomysłem i przyniesie mi to same korzyści ( poprawcie mnie jeśli się mylę )."

Raz jeszcze dziękuję za pomoc osobą które wzięły udział w tej debacie.
    Niewątpliwie nauczyła mnie ona że najlepszym nauczycielem fotografii jest życie, a dokonywanie wyborów, próby i fizycznie obcowanie ze sprzętem będzie najlepszą drogą na poznanie własnych potrzeb. Czytając setki komentarzy, opinii i testów które nie zawsze są subiektywne można wpaść w kompleksy. Wir z którego w pewnym momencie człowiek nie wie jak ma uciec... hehe. Zabawnie to brzmi, ale niestety tak jest.

A co najbardziej mi się podoba i myślę że tym mógłbym zamknąć ten temat, to komentarz jednego z użytkowników forum, a brzmiał on mniej więcej tak:

"Amator martwi się o sprzęt, profesjonalista o pieniądze na sprzęt, a mistrz o światło w fotografii"

Pozdrawiam i życzę spokojnego sobotniego wieczoru
    Tomek
    Cmeha Smena 8m
    NIKON F3T / 50mm 1.4
    NIKON D80 + 50mm 1/8 + T 17-50 / 2.8 + ZENITAR 16mm / 2.8 + SB 800

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów