Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 32

Wątek: Problem z D50

Domyślnie Problem z D50

Witam,
    Mam problem z d50, mianowicie chodzi o to ze zdjecia nawet w trybie auto czy tez innych wychodza strasznie zaszumione i z czerwonym zafarbem. Balans bieli ustawiony na auto, iso w trybie auto rowniez. Exif pokazuje np iso 200 ale zdjecie wyglada jakby bylo zrobione na iso 1600. Do tego lampa blyskowa nie odpala. Nie pomogly zmiany balansu bieli czy tez iso. Nie wiem co z tym zrobic, moze znajdzie sie ktos z jakims pomyslem ?

Z góry dziekuje.
    Nikon D60 | N18-55 VR | N 50/1.8 | SB-800 | Lowepro itp...
    www.photoblog.pl/bartosh162

Domyślnie

daj fotę z ISO 200

Domyślnie

w jakich warunkach robisz zdjęcia?
    Zrób próbę - zdjęcie jakiejś białej kartki z czarnym rysunkiem (byle jaki mazak, po to żeby AF złapał). WB słoneczko, ISO 200 (nie auto).

Domyślnie

ja bym tam nie polegal na automatyce aparatu od poczatku kiedy posiadam mojego D50 nie korzystalem z niczego innego jak tryb M wiec na tych programach sie nie znam za bardzo poproboj tak wtedy powinno wszystko dzialac

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bahuone Zobacz posta
    ja bym tam nie polegal na automatyce aparatu ...
    miałem D50 i uważam, że automatyka dobrze daje sobie radę. Robiłem we wszystkich trybach (oprócz zielonego )

Domyślnie

Zapodaj zdjęcie.. z exifem.
    طالب مع S5Pro Metze Stronka* MyPort

Domyślnie

czekamy na fotke, a poki co stawiam na to ze jednak aparat ustawiony na auto iso ustawil je na najwyzsze mozliwe...
    I'm a photographer, I make people immortal. What's Your superpower?

Gaduła Awatar SlaWasII
    Miasto
    malownicza wieś Słocina, co to już jej ni ma...
    Wpisów
    37

Domyślnie

A jakie oświetlenie sztuczne było podczas robienia tych zdjęć? Może masz jakieś akwarium z nietypową świetlówką, która wprowadza zamieszanie? Bo skoro lampa nie odpala, a zakładamy, że sprzęt jest sprawny, tzn. że automatyka uważa ekspozycję za wystarczająco naświetloną.
    Зоркий 4 | ЛОМО-компакт-автомат | Prakitica MTL50 | D60 | D80 | kilka słoików | Nokia... Szczyt marzeń: D500 | 24-70/2.8

Domyślnie

Zdjecia robilem w pomieszczeniu z normalnym oswietleniem, nie zadnych akwariow
    Za jakis czas dodam fotki. Co moze byc przyczyna tego ze nie dziala lampa blyskowa?
    Nikon D60 | N18-55 VR | N 50/1.8 | SB-800 | Lowepro itp...
    www.photoblog.pl/bartosh162

Domyślnie

wysokie iso właśnie, dawaj foty.

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów